Kimsesizlerin kimsesi oluyor

Başkan Hakan Tütüncü, her zaman sahip çıktığı bakacak kimsesi olmayan yaşlıları, Ramazan'da da evlerinde ziyaret ediyor ve onlara kimsesiz olmadıklarının mesajını veriyor. Tütüncü, Antalya'nın son iki Kore gazisinden biri olan Muzaffer Kayseri'yi de ziyaret ederek, hayır duasını aldı.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 10:43
Kimsesizlerin kimsesi oluyor
Kepez'de, bu yıl on bir ayın sultanı Ramazan bir başka güzel yaşanıyor. Kepez Belediyesi'nin 66 mahallede iftar sofrası kurmasıyla Ramazan'ın rahmet ve bereket iklimi, ilçenin dört bir yanında hissediliyor.

Kırık gönüllere umut oluyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de mahallelerdeki kurdukları mütevazi iftar sofralarında halkıyla buluşup, Ramazan'ın bereketini paylaşıyor. Başkan Hakan Tütüncü, iftar sofrası kurmakla kalmayıp hatırlanmayı bekleyenlerin de umutlarını gerçeğe dönüştürüyor.
Başkan Tütüncü, Ramazan'ın başladığı günden bugüne iftar öncesi iki, bazen 3 mahallede yürek burkan yaşamların olduğu ama şükrün eksik olmadığı evlerde, gönlüne dokunulmasını bekleyenlerin kapısını çalıyor. Tütüncü, gittiği evlerde karınca kararınca, imkanlar nispetinde hayata tutunmaya çalışanların ellerinden tutuyor.

Kimsesiz yaşlıların hayırlı evladı
Tütüncü, mahalle ziyaretlerinde en çok da bakacak kimsesi olmayan, kapısının çalınmasını bekleyen, evlat hasretindeki yaşlıları sevindiriyor. Adeta bakacak kimsesi olmayan yaşlılara bir evlat duyarlılığı ile kol kanat geren Tütüncü, Ramazan'da da yaşlıları unutmuyor.
Başkan Hakan Tütüncü, iftar öncesi gittiği mahallelerde, hayat yolculuğunu evlatsız odalarda sürdüren, şefkate ve ilgiye hasret yaşlıların ellerini öpmeyi asla ihmal etmiyor.
Tütüncü, sağlıktan gıdaya, bakıma ve evlerin onarımına kadar yaşlıların her türlü ihtiyacını karşılıyor. Ama dedeler ve nineler, maddi yardımdan çok Başkan Tütüncü'nün, bir evlat sıcaklığında kendilerini kucaklamasından mutlu oluyor.
Hatırlanmanın mutluluğu ile gözyaşlarını tutamayan yaşlılar ise kendilerini sarıp sarmalayan Tütüncü'ye bol, bol dua ediyorlar. Milletin hayır duasını, Allah'ın rızasını almaya dönük ziyaretlere Tütüncü'nün eşi Dr Ayşe Tütüncü de eşlik ediyor.



Kore Gazisine vefa
Başkan Hakan Tütüncü, Ramazan'ın 17. ve 18. gününde de iftar sofralarının kurulduğu Kızıllı, Ayanoğlu, Hüsnü Karakaş, Göksu ve Teomanpaşa mahallelerinde ev ziyaretlerini sürdürdü. Tütüncü, muhtarların tespit ettiği evlere giderek, dertlere derman oldu. Bazı hastalara da geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Antalya'nın son iki Kore gazisinden biri olan ve daha önce de ziyaret ettiği Muzaffer Kayseri'ye de vefasını gösterdi. Tütüncü eşiyle birlikte Göksu Mahallesi'nde yaşayan 89 yaşındaki Kore Gazisi Muzaffer Kayseri'yi ziyaret etti. Tütüncü çiftinin ziyaretiyle Gazi dede ve eşi Meryem Kayseri (84) büyük bir mutluluk yaşadı. Meryem nine, Tütüncü çiftini birlikte kucaklayarak sevgisini gösterdi. Tütüncü çifti yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Gazi dedenin evinden ayrıldı.
Bu arada Kepez Belediyesi, Ramazan'ın 18. günü itibariyle 39 mahallede iftar sofrası kurdu. Her iftarın bin kişilik olduğu düşünüldüğünde 39 bin kişiye iftar yemeği verilmiş oldu.


 

Son Güncelleme: 06.07.2015 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.