Kepez üç kıtayı Antalya’da buluşturuyor

Kepez Belediyesi, dünyanın kardeşliğe, barışa ihtiyaç duyduğu bir zamanda, dilleri, dinleri, tenleri farklı kültürleri, ikinci kez halk dansları festivalinde buluşturacak. Festivale katılacak olan üç kıtadan 28 ülke, Antalya’dan dünyaya “barış” mesajı verecek.

17 Ağustos 2013 Cumartesi 16:07
Kepez üç kıtayı Antalya’da buluşturuyor
Afrika, Asya ve Avrupa’nın kültürleri Antalya’da buluşuyor. Kepez Belediyesi’nin, geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ve dostluğun, sevginin öne çıktığı Uluslararası Barış ve Halk Dansları Festivali’nin ikincisi 30 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
Türk turizminin başkenti Antalya’ya turizm alternatifi de sunan festivalinin ikincisine ilgi de büyük oldu. Farklı kültürleri buluşturan, kaynaştıran festivale, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Fildişi Sahili, Gürcistan, Hindistan, İspanya, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Mısır, Moldova, Polonya, Romanya, Senegal, Sırbistan, Sierra Leone, Slovakya, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan olmak üzere 22 ülke katılıyor.

Her yerde halk dansları
Festival, Dokuma bölgesindeki Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde 30 Ağustos'ta açılış korteji ile başlayacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına da renk katacak olan festivalin birinci gününde Özdilek Park (18.45), 5M Migros (18.00), Erasta (18.00) ve Terracity (18.00) alışveriş merkezinde halk dansları gösterisi olacak.
İkinci gün ise Muratpaşa Camii önünden 18.45’te hareket edecek olan kortej kapalı yol ve Saat Kulesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na geçecek. Burada 19.30’da, 5M Migros, Erasta ve Terracity’de ise 18.00’de halk dansları gösteri gerçekleştirilecek. Kepezliler, aynı gün halk dansları gösterisini Kent Ormanı’nda ve Osman Gazi Semt Konağı’nda 14.00’de izleyebilecekler.
Festival, Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek olan kapanış galası ile sona erecek.

Barışa, turizme katkı sağlayacak
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Antalyalıları barış ve kardeşlik temasının işlendiği, üç kıtanın buluştuğu halk dansları festivalini izlemeye davet etti. Halk dansları festivali ile Antalya’da 3 gün boyunca barışın ve sevgi rüzgarının eseceğinin altını çizen Tütüncü, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Halk oyunlarının merkeze alındığı, barış ve kardeşlik temasının işlendiği güzel bir festivali, ikinci kez Antalya ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl, Kepez Barış Şenlikleri adıyla düzenlediğimiz festivali, uluslararası bir festival haline getirmek istediğimizi belirtmiştik. 3 kıtadan 22 ülkenin katılımıyla festivalimize uluslararası bir boyut kazandırmış olduk. Bu festivalin hem Antalya turizmine hem de barış ve kardeşlik ortamının gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyorum.” 

Son Güncelleme: 17.08.2013 16:59
Anahtar Kelimeler:
Kepez Belediyesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.