Kepez imara uygun şehirleşiyor

Başkan Hakan Tütüncü, gecekondu dokusunun yoğun olduğu mahallelerde imara uygun yapılaşmanın önünü açarak Kepez’i şehirleştirdiklerini söyledi.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 12:31
Kepez imara uygun şehirleşiyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Antalya Şubesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Belediye bürokratlarının, oda yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı ziyarette, 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun, Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Antalya kent merkezinde riskli binaların olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm yapılması, Kepez’deki imar problemlerinin çözümüne yönelik çalışmalarla ilgili fikir alışverişi yapıldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ŞPO Antalya Şubesi Başkanı Haşim Dikencik, odanın çalışmaları hakkında Tütüncü’ye bilgi verdi.

8 bin gecekondu yıkıldı 261 km yeni yol açıldı
Başkan Tütüncü, ŞPO’nun, Antalya için hayati önem taşıyan imar ve planlama konularında önemli çalışmalar yapan, görüş beyan eden güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizdi. Oda yönetimine, Kepez’de, gecekondu dokusunun yoğun olarak bulunduğu bölgelerde imara uygun yapılaşmanın olması için gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Tütüncü, şunları söyledi: “Gecekonduların olduğu mahallelerde imara uygun yapılaşmayı başlatmak amacıyla, ilk olarak yıllardır açılamayan imarlı yolların ulaşıma açılmasına önem verdik. Yollar üzerinde bulunan ve tapusunu verdiğimiz yaklaşık 8 bin gecekonduyu sessiz-sedasız, hak sahiplerinin rızasıyla yıkarak 261 km yeni yol açtık. Yeni yolların açılması, yeşil alan yapımı, tapu tahsisi ve kat artışına yönelik çalışmaların ardından, ada bazında parsellerin olduğu mahallelerde imara uygun yapılaşma başladı.”

En güzel dönüşüm Ahatlı’da
Kepez’de kentsel dönüşümün en güzel örneğinin Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan mahallelerinde yaşandığına işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, “ Göreve geldiğimizde, yoğun bir gecekondu yapılamasının olduğu bu bölgenin, önce mülkiyet problemini çözdük. Daha sonra imar düzenlemesi ile getirdiğimiz kat artışıyla, bölgede modern konutlar inşa edildi. Çok az gecekondunun kaldığı bölgenin, belediyecilikle ilgili alt yapı çalışmalarını da önümüzdeki günlerde yaparak, bölgenin kentsel dönüşümünü tamamlayacağız.” dedi.

Kepez’in ada bazı problemi çözülmeli
Tütüncü, ada bazında parsellerin bulunduğu mahallelerde, gecekondu yapılaşmasının yerine modern konutların inşa edilmesi için üst ölçekli planlardan başlayarak, imar planlarında revizyon yapılması gerektiğinin altını çizdi. Tütüncü, “ İmar planlamaları, bir şehirde eşit şekilde uygulanmaz ise toplumsal barış, sosyal adalet duygusu zedelenir. Eğer planlama ile modern yapılaşmanın önünü açmazsak, ada bazındaki alanlar gecekondu yapılaşmasından kurtulamaz. Böyle olunca, çarpık yapılaşmanın olduğu bölgeler suç unsurlarına ev sahipliği yapar. Toplumsal barış, güvenli bir şehir için ada bazındaki parsellerin olduğu bölgelerde mutlaka imar revizyonlarını gerçekleştirmeliyiz.” ifadesini kullandı.

Ziyarete, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Ramazan Eciş, Başkan Hakan Tütüncü’nün Danışmanı Bahadır Çilek de eşlik etti.
 

Son Güncelleme: 21.08.2013 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.