Kepez'den Antalya'ya kültür şöleni

KEPEZ Belediyesi'nin Uluslararası Folklor Festivali'ne katılan 17 ülkenin ekipleri, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdikleri halk oyunları gösterisi ile Antalya'ya renkli bir kültür şöleni yaşattı.

30 Ağustos 2018 Perşembe 14:14
Kepez'den Antalya'ya kültür şöleni

Kepez Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Folklor Festivali, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıl dönümü kutlamalarına renk kattı. Açılış korteji ile başlayan festivalin 2'nci gününde konuk ekipler, Cumhuriyet Meydanı'nda sahne aldı. Festivale katılan yurt dışından 16, yurt içinden 14 olmak üzere toplam 30 ekip, yöresel kıyafetleriyle ülkelerine özgü halk oyunlarını sergiledi.

Romanya, Hırvatistan, Rusya, Azerbaycan, Adige Cumhuriyeti, Portekiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Gürcistan, Moldova, Bosna Hersek, Bulgaristan, Özbekistan, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen folklor ekiplerinin gösterileri, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yüzlerce kişiye muhteşem bir kültür şöleni yaşattı. Kültür şölenini, turistler de ilgiyle izledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, festivalde yaptığı konuşmada, nüfusu 600 bine yaklaşan ve Antalya'nın en büyük ilçesi olan Kepez'in kendine özgü bir festival etkinliği düzenlediklerini söyledi. Başkan Tütüncü, folklor konusunda Antalya'da farklı bir heyecan olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Antalya, Yörüklerin, Efelerin ve Zeybeklerin şehri. Antalya'ya da böylesi güzel bir folklor festivalinin yakışacağını düşündük. Festivalimiz yıllar içerisinde büyüdü. Bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. 16 ülkeden 30 farklı folklor ekibi ve 900 katılımcı var. Bu festivali yazın sonunda, sonbaharın başlangıcında, Akdeniz'in en güzel havasının olduğu bu vakitlerde şehre bir renklilik, güzellik ve zenginlik olarak sunuyoruz."

Başkan Tütüncü, Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösteriden önce konuk ekipleri temsilen bir heyet ve festivalin maskotu Efe ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu da ziyaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.