Hüsnü Karakaş’a 50 dönümlük yeşil alan

Kepez Belediyesi, Hüsnü Karakaş Mahallesi’ne Antalya’nın en büyük yeşil alan yatırımlarından bir tanesini yapıyor. Mahalleye 50 bin m2’lik yeşil alan kazandırılıyor.

10 Eylül 2013 Salı 13:00
Hüsnü Karakaş’a 50 dönümlük yeşil alan
Kapalı olan yolların açılması, mülkiyet probleminin çözümüne yönelik çalışmalardan sonra imara uygun yapılaşmanın başladığı Hüsnü Karakaş Mahallesi’nin çehresi, yeşil alan yatırımlarıyla daha da güzelleşiyor. 

Açılan yollar yeşillendiriliyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde açılan 3667 ve 3517 sokaklarda başlatılan dev park çalışmasında sona yaklaşılıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü kontrolünde ihale yöntemiyle yapılan, L şeklinde uzun bir yeşil alan koridoru görünümündeki park, 40 dönümden oluşuyor.

879 adet ağaç dikilecek
Bölgede modern konutların yapılmasını özendirecek olan parkta, 5 adet çocuk oyun grubu, 4 adet basketbol sahası ve 5 adet açık hava spor aletleri yer alıyor. Bölgede yaşayanların eğlence, dinlenme ve spor alanı ihtiyacına cevap verecek olan parka, 18 bin 669 m2 çim ekiliyor ve çeşitli türde 879 adet ağaç dikiliyor. Antalya’nın en büyük yeşil alanlarından bir tanesi haline gelecek olan parkta, 36 adet üzeri kapalı oturma alanı ve 97 adet de bank da bulunuyor. 

Mahalleye iki park daha yapılıyor
Bölgeye değer katacak olan parkın yaklaşık maliyeti ise 1 milyon 300 bin lira. Yapım çalışmaları bitme aşamasına gelen park, önümüzdeki günlerde halkın hizmetine sunulacak. Mahallede, 3503 ve 3550 sokaklarda da park inşa ediliyor. İhale yoluyla yapılan ve içerisinde spor alanlarının, oturma gruplarının, çocuk oyun mobilyalarının olduğu iki park, 10 dönümden oluşuyor.
 

Son Güncelleme: 11.09.2013 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.