HDP’den Aksu’ya katılımcı belediye

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aksu Belediye Başkan Adayı İhsan Nergis, işbaşına geldiklerinde Aksu’nun bütün mahallelerinde Halk Meclisleri kurarak, sorunları yerinde tespit edeceklerini ve çözeceklerini söyledi. Nergis, “Katılımcı ve halkçı bir belediyecilik anlayışı ile geliyoruz” dedi.

01 Mart 2014 Cumartesi 10:45
HDP’den Aksu’ya katılımcı belediye

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Aksu Belediye Başkan Adayı İhsan Nergis’i konuk ediyoruz bu sayımızdaki söyleşi köşemize. 1999 ve 2011 Milletvekili Genel Seçimleri’nden hatırlayacağımız İhsan Nergis, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde doğdu, 1990’lı yıllarda yerleştiği Antalya’da inşaat sektöründe faaliyet gösterdi. 1998’de aktif siyasete başlayan Nergis, HADEP ve DEHAP’ta Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. BDP Kurucu İl Başkanı olan Nergis, 30 Mart yerel seçimlerinde Aksu Belediye Başkan Adayı olarak seçmenin karşısına çıkacak. İhsan Nergis’le Aksu’yu ve HDP’nin Aksu’ya ilişkin projelerini konuştuk.

-Belediye Başkanlığına aday olduğunuz Aksu’da nasıl bir fotoğraf görüyorsunuz?
-Aksu yemyeşil coğrafyasının yanında aynı zamanda emekçilerin yaşadığı, tarıma dayalı bir ilçemiz olarak bugüne kadar hak ettiği hizmetleri alamadı. Buna ilave olarak, halka dayalı ve katılımcı bir belediyecilik anlayışı da gelişmedi. Beş yıl öncesindeki fotoğraf ne ise şimdi de aynı. Değişen, ilçenin sorunlarının dağ gibi büyüyüp günümüze ulaşması oldu. HDP olarak gittiğimiz mahallelerde halkımıza bunu anlatıyoruz. Ekolojik temele dayalı bir yaklaşımla, halkın söz sahibi olduğu bir belediyecilik anlayışını öneriyoruz. Aksu gibi bir ilçede doğal yaşamın desteklendiği ve korunduğu bir belediye yönetimini hedefliyoruz. Bu belediyecilik perspektifinde halk, bütün projelerin tam merkezinde olacaktır. Şunu belirtmek isterim, kimse halkı kandırmaya kalkmasın. Bu halk politiktir, bilinçlenmiştir ve kimin kendisinin yanında ve dostu olduğunu çok iyi bilmektedir.

-Nasıl bir seçim kampanyası sürdürüyorsunuz?
-Avrupa’daki seçim kampanyalarını gözünüzün önüne getirin ve düşünün. Orada sokaklarda gürültü yapmadan da siyasetçiler halka ulaşıyor, düşüncelerini açıklıyor. Hatta insanlar evlerinde internetten oy bile kullanıyor. Bize dönüp baktığımızda ise sokaklarda yüzlerce araç, hoparlörleri sonuna kadar açık bir şekilde akşama kadar dolaşıyor. Vatandaşın huzurunu düşünen yok. Ayrıca vatandaşın parası da sokağa dökülüyor. Halkların Demokrasi Partisi olarak bizim farklı bir uygulamamız söz konusu. Kimseyi rahatsız etmek istemiyoruz. Bu nedenle, Aksu’da tek bir araçla anonslarımızı yaptırıyoruz. Bunu da günün belli saatlerinde gerçekleştiriyoruz. Biz de 5-10 araç çıkarmayı bilirdik. Ama diğer partilerin gürültü kirliliğine neden olan araç filolarını görünce tek araçta karar kıldık. Halkımıza olan saygımız bu şekilde davranmamızı gerektirdi.

-Halkla paylaşmak istediğiniz hedefleriniz nelerdir, öğrenebilir miyiz?
- Halkımıza ve esnafımıza kendimizi anlatmaya devam ediyoruz. Aksulular bizleri çok yakından tanıyor. Uzun yıllardır iç içeyiz. Hepimiz Aksuluyuz ve Antalyalıyız. Bu güzel coğrafyaya, dünyanın en güzel köşelerinden biri olan, uygarlıklar beşiği Aksu’ya hizmet etmek istiyoruz. Halkçı, katılımcı, ekolojik bir belediye anlayışı ile geliyoruz. En başta bütün mahallelerde Halk Meclisleri oluşturacağız. Mahalleye götürülecek hizmet ne ise toplantının sonucunda belirleyeceğiz ve en kısa sürede o hizmeti götüreceğiz. Halk Meclisleri, halkla belediye arasında bir köprü olacak.

-Mahalleleri ve esnafı ziyaretlere başladınız, ilk izlenimleriniz nelerdir?
-Halkımız ve esnafımıza soruyoruz, “Nasılsınız, işler nasıl?” diye. “Çok şükür” diyorlar, ama biraz bekledikten sonra bittiklerini, ekonomik olarak çöktüklerini anlatmaya başlıyorlar. Genel olarak büyük bir sıkıntı yaşıyorlar zaten, bir de buna ek olarak yerelde yaşadıkları hizmet fakiri olma durumu, onları iyice bunalıma sokmuş durumda. Halkımız iki yönden bunalım içinde. Aksu’da küçük esnafın sorunlarına çare arama adına, Esnaf Meclisi oluşturacağız. Bu meclis, esnaf temsilcilerinin bir araya gelmesiyle kurulacak ve onların dertlerine çare arayacak.

-Söz esnaftan açılmışken, bu kesimin en çok AVM’lerden şikayetçi oldukları geliyor aklımıza…
-Haklısınız… Halkların Demokratik Partisi’nin yönetimde olduğu Aksu Belediyesi, AVM’leri bu ilçeye asla ve asla sokmayacak. Esnafımız bu konuda bize güvensin. Bizim siyasi anlayışımızda küçük esnafı kalkındırma ve sahiplenme esastır. Aksu sınırlarından içeri bir tek AVM bile girmeyecek.

-Aksu’da halkın ve gençlerin bir araya gelip sohbet edecekleri ortamlar da yok. Bu konuda projeleriniz var mı?
-İlçemize kültür ve spor merkezlerinin kurulması HDP olarak başlıca hedeflerimiz arasında bulunuyor. Gençler bizim geleceğimiz. Aksu’nun pırlanta gibi gençleri ile ben de oturup sorunlarını konuşuyorum. Bana da, sürekli “Başkanım arkadaşlarla oturacağımız bir yerimiz yok” diyorlar. Sosyal ve kültürel aktiviteler, tiyatrolar, sinemalar, internet odaları, meslek kursları ve kütüphanelerin yer alacağı kültür merkezlerini Aksu’nun değişik bölgelerine kuracağız. Bunların yerleri de yine Halk Meclisleri’nde halk tarafından belirlenecek. Fakat ben size yine de derim ki, Aksulu gençlerimiz için istihdam alanları, iş alanları açmak gerekiyor. Bu gençlerin her şeyden önce bir mesleğe, ekmek kazanacakları bir işe ihtiyaçları var. Bunun için meslek edindirme kurslarına büyük önem vereceğiz. Gençlerin iş bulmaları konusunda danışmanlık hizmetleri de vereceğiz. Ayrıca, çok kültürlülüğü dikkate alarak, Aksu Belediyesi’nde çok dilli bir hizmet anlayışını geliştirmeyi düşünüyoruz.

-İhsan Nergis Belediye Başkanı seçildiğinde Aksu halkı nasıl bir belediye görecek?

-Bugüne kadar görülenin tersini görecek. Seçildikten sonra halka sırtını dönen bir anlayış bizim felsefemize terstir. Biz halkımıza sırtımızı değil, yüzümüzü döneriz. Belediyenin kapısı, sadece mesai saatleri içinde 8 saat açık kalmamalı, haftanın her günü 24 saat halka açık olmalıdır. Belediyeciliğin anlamı o zaman yerine gelir. Aksi halde devlet dairesinden farkınız kalmaz. Biz dört duvar arasında belediyecilik yapmayacağız. Şimdi gördüğünüz Aksu Belediyesi’nin bahçesine gerekirse masaları ve sandalyeleri yerleştirip, halkımızla açık havada konuşarak da belediyecilik yaparız. Belediyecilik sokakta yapılır, mahallelerde yapılır, kahvehanelerde halkın sorunlarını dinleyerek yapılır, işyerlerini ve esnafı ziyaret ederek yapılır. Masa başında belediye yönetimi olmaz. Olursa da ona belediye denmez.
 

Son Güncelleme: 01.03.2014 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.