Gençlik için eller havaya

Perge antik kenti yakınlarındaki belediyeye ait terk edilmiş yapıların, restore edilerek ‘Aksu Gençlik Merkezi’ne dönüştürülmesine ilişkin karar, Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi. Meclis’teki 3 partinin temsilcileri, “Aksu gençliği her şeyin en iyisine layık” diyerek, söz konusu yapıları oy birliği ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün kullanımına tahsis etti.

12 Ocak 2016 Salı 16:44
Gençlik için eller havaya

AKSU Kent Konseyi’nin önemli talepleri arasında bulunan bir karar, Belediye Meclisi toplantısında oy birliği ile kabul edildi. Perge antik kenti yakınlarındaki İlçe Sağlık Müdürlüğü yanında bulunan belediyeye ait metruk binaların , ‘Aksu Gençlik Merkezi’ olması konusundaki öneri Belediye Meclisi’nde görüşülürken, Ak Parti, MHP ve CHP’li üyelerin tamamı, “Aksu gençliği için kurulacak bu merkezin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor” diyerek görüş bildirdiler. Başkan Halil Şahin’in yaptığı oylamada, Meclis’teki tüm eller havaya kalktı ve karar oy birliği ile çıktı.

METRUK BİNA
Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zeki Gök’ün de izlediği ve görüş bildirdiği kararın kabul edilmesinin ardından, söz konusu binalar 10 yıllığına devredilmiş oldu. Proje ile ilçemiz gençliği için spor, sanat ve kültür etkinliklerinin düzenleneceği mükemmel bir merkez kurulacak. Terk edilmiş binalar, restorasyon çalışmasının ardından ‘Aksu Gençlik Merkezi’ olarak açılacak. Bu merkezde, spor faaliyetlerinin yanında satranç, bağlama, ebru sanatı, Osmanlıca ve yabancı dil eğitimi de verilecek. Geçtiğimiz yıllarda turizm amaçlı değerlendirilen metruk binalar, yaklaşık 800 metrekarelik bir alan üzerine oturuyor.


YENİ TESİSLER
Gençlerin spor yapmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Halil Şahin, “Biz ilçeye spor salonu yaptık, yanına yapılan halı saha da bitmek üzere. Bu salonda bayanlarımız da spor yapma imkanı buldu. Ama tesisler yeterli değil, ilçemize yeni tesisler kazandırmamız gerekiyor. Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Zeki Gök de, oybirliği ile alınan karardan ötürü, başta Belediye Başkanı Halil Şahin olmak üzere Belediye Meclisi’nin tüm üyelerine teşekkür etti.
 

Son Güncelleme: 12.01.2016 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.