Gazeteciler güçlü olmalı'

EVRENSEKİ Belde Belediye Başkanı Recep Barut, 'Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla Manavgat'ta görev yapan gazeteciler onuruna yemek verdi.

11 Ocak 2014 Cumartesi 18:01
Gazeteciler güçlü olmalı'

EVRENSEKİ Belde Belediye Başkanı Recep Barut, 'Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla Manavgat'ta görev yapan gazeteciler onuruna yemek verdi. Side Crown Palace Hotel'deki yemeğe, ilçedeki basın mensupları katıldı. Yemekte konuşan Başkan Barut, gazetecilerin ekonomik olarak güçlü olmalarının bağımsız ve tarafsız haber yapabilmeleri açısından önemli olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmeleri amacıyla 3 Ocak 1961 yılında 212 sayılı kanun çıkarıldığını, o tarihten bu yana 10 Ocak'ın Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlandığı hatırlatan Başkan Barut, gazetecilerin yüksek tempoda çalıştığını söyledi. Gazetecilerin çoğu zaman ailelerinden bile ayrı kaldığını kaydeden Başkan Barut, "Bazen bir haber için çok zaman harcıyor, çoğu zaman ailenize bile göstermediğiniz fedakârlığı mesleğiniz için yapıyorsunuz. Zaman mefhumu olmadan halkın doğru ve zamanında bilgi alması için çabalıyorsonuz" diye konuştu.

15 yıldır belediye başkanlığı, 4 yıldır da MATAB başkanlığı yaptığını kaydeden Belediye Başkanı Recep Barut, bu süre zarfında gazetecilere elinden geldiğince destek verdiğini ifade etti. 30 Mart'ta yerel seçimlerin de yapılacağını hatırlatan Başkan Barut, seçimlerde yaşanacak siyasi mücadelenin hoşgörü içinde geçmesini diledi. Başkan Barut, konuşmasını basın mensuplarının 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak tamamladı.


Son Güncelleme: 11.01.2014 18:11
Anahtar Kelimeler:
AntalyaEvrensekiRecepbarut
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.