Evcilmen: Ramada konusunda verdiğim kararlar çok net

Ramada Otel ile ilgili son günlerde kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Ramada ile ilgili neredeyse 3 yıldır kentin gündemini meşgul eden konularda verdiğim kararlar, kaldırdığım eller çok net" dedi.

09 Eylül 2013 Pazartesi 17:45
Evcilmen: Ramada konusunda verdiğim kararlar çok net
Muratpaşa Belediyesi'nin eylül ayı devam meclisi, Başkan Süleyman Evcilmen başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin en önemli gündemini, belediye başkanına verilmesi istenen 5 milyon TL'lik borçlanma yetkisi oluşturdu. Ak Parti grup sözcüsü Abdullah Işıkhan, borçlanma konusunda Başkan Evcilmen'i eleştirdi.

BORÇLANMA DOĞRU DEĞİL
Evcilmen'in daha önce defalarca “Hiç borcu olmayan, kendi yağında kavrulan bir belediyeyiz" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Abdullah Işıkhan, yeni yatırımlar gereği ortaya çıkan borçlanma talebinin şekil ve planlama açısından doğru olmadığını savundu.

EKSTRA PROJELERDEN KAYNAKLANDI
Işıkhan'a yanıt veren Başkan Evcilmen ise daha önce de çeşitli defalar meclisten borçlanma yetkisi aldıklarını, ancak hiçbirini kullanmadıklarını, belki bunun da kullanılmayacağını söyledi. Borçlanma konusunun stratejik planlamalarda olmayan yeni projeler için gündeme geldiğini aktaran Başkan Evcilmen, “Bunlar için tabi birtakım kaynaklar gerekiyor. Bizim kaynak gereksinimimiz ekstra projelerden kaynaklandı. Ayrıca, bu kredi bizim bütçemizin yüzde 1.9'u kadar" diye konuştu. 5 milyon TL'lik borçlanma yetkisi Ak Parti grubunun çekimser, CHP ve MHP'nin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖRÜŞMEM VARDI
Meclis toplantısının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Süleyman Evcilmen, Ramada Otel konusunda açıklamalarda bulundu ve meclisten ayrılmasına ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Geriye dönük 15 yıl gözden geçirildiğinde bütün meclislere katılan bir belediye başkanı olduğunu söyleyen Başkan Evcilmen, “Ancak katılamadığım meclis, kent dışında yurt dışında olduğum meclislerdir. O gün çok önemli bir görüşmem vardı, aynı saate denk gelen. Olağanüstü bir gelişmeydi ve benim o görüşmeyi mutlaka yapmam gerekiyordu. Çünkü görüşme yapacağım kişiler uçakla geriye dönecek önemli kişilerdi. Ben de meclisi bir yere kadar, 14. maddeye kadar yönettim, ondan sonra da yerimi ikinci başkan vekiline bıraktım. Bunlar normal. Ben bu binadan da ayrılmadım. Buradaydım. Speküle edilmiş, çok hoş değil" dedi.

VERDİĞİM KARARLAR ÇOK NET
Ramada Otel ile ilgili düşüncelerinin ve vereceği kararın kentte yaşayan herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Başkan Evcilmen, “Çok rahatım. Ama speküle edilmesini de çok sağlıklı bulmadım" dedi. Belediyenin mahkemede yaptığı savunma ile mecliste alınan karar arasında çelişki olduğu yönündeki eleştirilere de yanıt veren Başkan Evcilmen, “Belediyenin savunmalarına biz karışmayız. Onlar hukukçuların işi. Burada 8 hukukçu var. Onların vereceği hukuk mütalaalarına belediyenin hiçbir bürokratı ve de ben belediye başkanı olarak karışmam, karışamam. Çünkü hukukun kendi işleyişi vardır. Ona müdahale etme ve karışma gibi bir lüksümüz yoktur. Mütalaanın ne olduğunu da bilmiyorum. Ama ben Ramada ile ilgili neredeyse 3 yıldır kentin gündemini meşgul eden konularda verdiğim kararlar, kaldırdığım eller çok net. Büyükşehir Belediyesi'nde ortaya koyduğum düşünceler çok açık. Açık açık muhalefet eden biriyim. Tek başıma bile el kaldırabiliyorum. Herkes elini kaldırırken ben aykırı el kaldırıyorum. Dolayısıyla bu konuda anlaşılmayacak bir şey yok" diye konuştu.

HERKESİN SUSMA GÖREVİ VAR
Ramada Otel ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirilerin yersiz olup olmadığı sorulan Başkan Evcilmen şunları söyledi: “Konu yargıya intikal etmiş durumda. Artık bu saatten sonra konuşmamak lazım. Ama artık o hale geldi ki konu yargıdaymış, yargıda değilmiş kimsenin bir şekilde dikkate aldığı yok. Ama konu yargıda. Daha fazla açıklama yapmamak gerekir. Yargının şu an bu konuyla ilgili vereceği karara bağlı yapılacak her açıklama, bir şekilde yargının vereceği karara olumlu ya da olumsuz etki edebilir. Yasada bu çok nettir. Yargısı eğer gündemdeyse, süreç devam ediyorsa herkesin susma gibi bir görevi var diye düşünüyorum." 

Son Güncelleme: 10.09.2013 19:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.