Durmak yok dev eserler üretmeye devam

Başkan Hakan Tütüncü, çok amaçlı 2 bin kişilik Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin, Antalya markasının büyümesine katkı sağlayacağını söyledi.

16 Ağustos 2013 Cuma 11:34
Durmak yok dev eserler üretmeye devam
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeşiltepe Mahallesi’nde, eski ORÜS arazisinde 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanında yapımı süren Antalya’nın en büyük kongre ve sergi sarayının inşaatını gezdi. Başkan Tütüncü, Başkan Yardımcısı Ömer Ali Acar ile Fen İşleri Müdürü Ali Aslan’ın da eşlik ettiği inceleme gezisinde, kaba inşaatında sona gelinen tesisin yapımıyla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Dev tesisin kaba inşaatı 3,5 ayda bitti
Tütüncü, inceleme gezisinin ardından yaptığı açıklamada “Temel kazısına 24 Aralık 2012’de başlanılan, 24 Nisan’da resmi temeli atılan Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nin kaba inşaatı 3,5 ay gibi bir zamanda tamamlanma aşamasına geldi. Gece- gündüz çalışarak bu tesisi, söz verdiğimiz tarihte Antalya’ya, Kepez’e armağan etme hayalimizi gerçekleştireceğiz.” ifadesini kullandı. 

Kepez’den Antalya markasına katkı
Kepez’de birbirinden güzel, marka değeri olan hizmetlerin vücut bulmaya devam ettiğinin altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kepez’i, marka değeri olan eserlerle modern bir şehir haline getiriyoruz. Kepez’de meydana getirdiğimiz marka değerindeki eserler, aynı zamanda Antalya markasının büyümesine de katkı sağlıyor. Halkımız tarafından tesislerin kullanımının oluşturacağı güzellikler görülmeye başlandığı andan itibaren de yaptığımız bu çalışmaların önemi daha iyi anlaşılacak. Durmak yok, yola devam diyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

Antalya’nın en büyüğü olacak
13 metre derinliğinde temel kazı çalışması yapılan kongre ve sergi sarayı, olası bir depremden etkilenmemesi için 10 blok halinde inşa ediliyor.
Kepez Belediyesi, tesisi, kentin ortak aklıyla inşa etmek amacıyla Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile ulusal proje yarışması düzenlemişti. 49 projenin katıldığı yarışmada birinci olan eser kapsamında tesis inşa ediliyor. Pil Fabrikası’nın karşısında bulunan ORÜS arazisindeki 19 bin 73 metrekarelik belediye hizmet alanına yapılan tesis, 29 bin m2 inşaat alanıyla da Antalya’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Projenin maliyeti ise yaklaşık 40 milyon lira. Bu maliyette belediye bütçesinden karşılanıyor.

Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi’nde; fuarların, kongrelerin ve toplantıların yapılacağı, değişik kapasitelere bölünebilecek 2000 kişilik çok amaçlı salon ile 500 kişilik salon, cafe, restoran, 300 kişilik nikâh salonu, seyir balkonu ve 81 araçlık oto park yer alıyor. 

Son Güncelleme: 16.08.2013 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.