Cumhuriyet Savcılığı iddianame hazırlayacak

Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ile Yapı Kontrol Müdür Vekili Nevzat Avcı’nın görevlerini kötüye kullanmalarından dolayı Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’ün onayıyla verilen soruşturma açılma iznine yapılan itiraz, Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından ret edildi. Cumhuriyet Savcılığı’nın Koçyiğit ile Avcı hakkında iddianame hazırlayacağı bildirildi.

19 Ağustos 2019 Pazartesi 17:49
Cumhuriyet Savcılığı iddianame hazırlayacak

İtiraz ret edildi, iddianame hazırlanacak

Yaklaşık 4 ay önce Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’ün onayıyla, görevlerini kötüye kullanmalarından dolayı, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ile Yapı Kontrol Müdür Vekili  Nevzat Avcı’yla ilgili soruşturma açılması izninin yankıları kamuoyunda sıcaklığını korurken, bu seferde Koçyiğit ve Avcı’nın karara yaptığı itiraza, Konya Bölge İdare Mahkemesi tarafından ret kararı çıkması, gündeme bomba gibi düştü. Bu karara Koçyiğit ve Avcı ile ilgili soruşturma açılması yönünde bir engel kalmadığı, Cumhuriyet Savcılığı’nın ise Aksu Belediyesi’nin 2 bürokratıyla ilgili iddianame hazırlayacağı ifade edildi. 

Dosyayı Aksu Kaymakamlığı incelemişti

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, bu gelişmelerin bu boyuta nasıl geldiğine bir göz atalım. Bilindiği üzere, kamuoyunun gündemini uzun süredir meşgul eden Orion Pazar’daki suç teşkil eden kaçak yapılaşmayla ilgili, Cumhuriyet Savcılığı’na Başkan Yardımcısı Koçyiğit ile Yapı Kontrol Müdür Vekili Nevzat Avcı ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuştu.  Yapılan talebi inceleyen Cumhuriyet Savcılığı makamı, Koçyiğit ile Avcı’nın devlet memuru olmalarından dolayı, Aksu Kaymakamlığının soruşturma açılması iznini vermesi için dosyayı Aksu kaymakamlığına göndermişti.

Yargı önüne çıkmalarına engel yok

Dosyayı inceleyen Aksu Kaymakamlığı, inceleme sonucu Cumhuriyet Savcılığı’nın talebini dikkate alarak, Koçyiğit ve Avcı hakkında soruşturma açılması iznini vermişti. Bu karara itiraz hakları bulunan Koçyiğit ve Avcı’nın itiraz etme haklarını kullanarak, Konya Bölge İdare Mahkemesinin yolunu aralamışlardı. Yapılan itirazı değerlendiren Konya Bölge İdare Mahkemesi, Koçyiğit ile Avcı’nın itirazlarından haksız olduklarına kanaat getirerek, ret yönünde karar verdi. Böylelikle Aksu Belediyesi’nin her iki bürokratının yargı önüne çıkmasının önündeki engel kalkmış oldu.  

216 kaçak dükkana göz yumuldu

Bilindiği üzere tartışmaların odağında olan Kemerağzı’nda kurulan Orion Pazar yerinde 216 adet dükkanın kaçak olarak inşa edildiğiyle ilgili kamuoyunda uzun süre konuşulmuştu. Ayrıca mahkeme kararına dayanılarak, Aksu Belediyesi yetkilileri yüklenici firmayla yaptıkları sözleşmeyi tek taraflı fesih ederek, bununla ilgili Başkan Halil Şahin’in imzasının bulunduğu bilgilendirme yazısını yaklaşık olarak 16 ay önce yüklenici firmaya göndermiş ve gönderdikleri bilgilendirme de, mevcut alanın 15 gün içerisinde boşaltılması gerektiğini yazıya dökmüşlerdi. Ancak 16 aylık süreç zarfında herhangi bir adımın atılmaması da gözlerden kaçmadı.

Aksu Kaymakamlığı’nın verdiği karar

Bu gelişmeler doğrultusunda dosyayı inceleyen Aksu Kaymakamlığı şu kararı verdi: Kiralanan arsa üzerine mevzuata aykırı yapılan yapıyla ilgili gerekli denetleme işlemlerinin yapılmaması ve bu nedenle yaptırımda uygulanmamasında, yapı içerisinde bulunan işyerlerine mevzuat hükümlerine aykırı olarak İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatları düzenlemesinde Aksu Belediye Başkanlığı görevlisi, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ve Yapı kontrol Müdür Vekili Nevzat Avcı’nın ihmali ve kusuru bulunduğu anlaşıldığından; haklarında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlerinin Yargılanması Hakkında Kanun’un 6’ıncı maddesi gereğince soruşturma izninin verilmesine

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman 2019-08-19 20:30:43

Şu yusuf denen haysiyetsizin tipinden hırsız olduğu ap açık belli değil mi zaten

Avatar
??? 2019-08-21 14:08:32

Sende kendi küçücük arazine başını sokacak kadar,60 70 metre karelik bir ev yapmak için dürüstce izin istersin sana demedigini bırakmaz...n.avci