Büyükşehir'de iş bırakma eylemi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nde 'taşeron' olarak çalışan yaklaşık 650 işçi, 76 gündür maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bıraktı.

16 Eylül 2013 Pazartesi 17:20
Büyükşehir'de iş bırakma eylemi
Sabah saatlerinde Gürsü şantiyesinde toplanan işçiler, kapıları tutarak şantiyeden hiçbir aracın çıkışına izin vermedi. İşçiler, ders zilinin ilk gününde çocuklarını yeni kıyafetlerle okula gönderemedikleri için sinirliydi.

Büyükşehir'de daha önce de alacakları için eyleme geçen Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü işçileri yine eyleme geçti. Bu kez 76 günlük maaş alacakları için eylem yapan işçiler, sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi'nin çiçek üretim seralarının bulunduğu ve her gün görev yerlerine dağıldıkları Gürsu şantiyesinde toplandı. Şantiyenin çıkış kapılarını tutan işçiler hiçbir aracın çıkışına izin vermedi.

Kendilerine geçen cuma günü ödeme yapılacağına ilişkin verilen söze rağmen ders zilinin çaldığı ilk gün çocuklarını okula yeni kıyafetlerden öte, harçlıksız gönderdiklerini belirten taşeron şirkete bağlı işçiler, bıçağın artık kemiğe dayandığını söyledi. Ortalama 1000 TL ücret alan işçilerin maaş mağduriyetinin artık süreklilik kazanmaya başladığını savunan işçiler, muhatap olarak Büyükşehir Belediyesi yetkililerini karşılarında görmek istediklerini söyledi.

İşçiler, Büyükşehir Belediyesi'nden gelecek yetkileri beklerken öğle saatlerinde karşılarına taşeron şirketin yetkilisi Bulut Çelik çıktı. İşçilerle şantiye kapısı önünde bir toplantı yapan Çelik, Temmuz ayına ait maaşların bu hafta içi yatırılacağının sözünün verirdi. Çelik'in bu sözü işçileri tatmin etmedi ve iki aylık maaşlarını birlikte almalarıyla ancak borçlarını kapanabileceğini söyledi.

İşçiler, her ne kadar iki maaşın birden ödenmesi sözü için bastırsa da Bulut Çelik, “Ağustos maaşı için söz veremiyorum. Büyükşehir Belediyesi de çalışıyor. Biz de onlar da kredi olanaklarını, varsa alınmış kredilerden buraya pay aktarımı için yöntemlerini araştırıyoruz. Ama ben Temmuz maaşlarını bu hafta ödeyeceğim, gerekirse arabamı satıp gene ödeyeceğim" diye konuştu.

Çelik'in ikinci çıkışı bir kısım işçi tarafından “Para yoksa iş de yok" şeklinde tepkiyle karşılandı. Bulut Çelik, “İsteyen çalışır isteyen çalışmaz. Kimseyi engellemeye kimsenin hakkı yok. Kapıları açın çalışanı çalışmayanı da bir görelim" dedi. Bu sözlerin ardından Çelik, toplantıdan ayrılırken işçilerin bir bölümü de onu takip etti. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün taşeron işçilerinin bir kısmı işe başlarken, bir kısmı ise başlamadı. 

Son Güncelleme: 16.09.2013 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.