"Bugüne kadar 5 milyar TL yatırım"

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, göreve geldikleri günden bugüne Aksu’ya 5 milyar TL’lik bir yatırımın gelmesine öncü olduklarının altını çizerek, “İnşallah kalan çalışmaları da halledeceğiz” dedi.

20 Eylül 2021 Pazartesi 09:56
"Bugüne kadar 5 milyar TL yatırım"

Aksu’nun geçmiş yönetimlerden kaynaklı çok büyük sorunlarının olduğunu söyleyen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “ 7 yılı aşkın bir süredir görevdeyiz. Menderes Türel yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi ile biz, merkezi hükümetin desteğini alarak, kronikleşen mülkiyet sorunlarının çözümü için çok büyük uğraşlar verdik. Bu mücadelemiz de partimizin vekillerinin çok büyük destekleri oldu. Sık sık bakanlıkların kapısını zorladık. Gelinen süreçte mülkiyet sorunlarının büyük çoğunluğunu çözdük. Yatırımların Aksu’ya gelmesini sağladık. Görevde olduğumuz günden bugüne kadar Aksu’muza yapılan yatırmaların tutarı 5 milyar TL’dir” dedi.

Bu çalışmalar sırf yerel belediyenin bütçesiyle olamayacağına da dikkat çeken Başkan Şahin, “Her zaman, -biz olursak, beraber hareket edersek, Aksu sorunlarından arınmış yatırımların yapıldığı bir kent olur-  dedik. Zaman bizi haklı çıkardı. Bakanlarımız, milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla bir olduk, yılmadık, çalıştık ve başarıyı yakaladık. Yoksa, mülkiyet sorunlarıyla ilgili sıkıntıların giderilmesi sadece yerel belediyenin yapacağı bir iş değildi. Bu gücü kullanarak kurumları çalıştırdık. Aksu’ya bu yatırımları yaptık. Bir 5 milyar TL daha gider mi, gider. Daha çok 5’ler gider. Bu yatırımların gelmesi anlamında belediyemizin payı çok büyük” diye konuştu.

Bu başarıların karşısında bazılarının -Bu çalışmaları belediyemi yapıyor. Cebinden paramı çıkıyor- şeklinde akıl alamayacak ifadelerde bulunduğunu dile getiren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “ Belediye kendi bütçesiyle bu çalışmaları karşılaması mümkün mü? Değil. Oysaki belediyemizin burada fonksiyonu çok büyük. Yapılacak çalışmanın yerini ayarlaması, ihaleyle ilgili işlerin takibi, ayrıca yatırım programlarına alınmasının takibi, belediyemizle olan şeyler. Planlamalarının bitirilmesi. Bu alt yapı hazırlanmamış olsa, parada olsa yapamazsınız. Sadece kent meydanı ve hükümet konağında bile belediye olarak işin başında olmamış olsak, bu çalışma ortaya çıkmazdı” dedi.

Hükümet Konağı’nın yapılması için Milli Eğitimden yer tahsisi gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahin, “Bu tahsis bir ilktir. Bugüne kadar böyle bir tahsis gerçekleşmemiş. Ama gayretlerimiz sonucu bu gerçekleştirildi. Bu projeyi İçişleri Bakanlığı’na yaptırdık, arkasından Merkez Camisi projesini hayata geçirilmesi için adım attık. Bunların hepsinin olabilmesi için belediyenin çabaları olması lazım. Her halükarda belediye olarak yap diyoruz, yatırıyoruz. Yaptıracağımız kadarını yaptırıyoruz. Gücümüzün yetmediği yerde de işin organizasyonunu gerçekleştiriyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Aksu çayının ıslahının yapılabilmesi için EXPO 2016’nın mevcut alana yapılabilmesi için çok mücadeleler verdiklerini de kaydeden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Bu proje daha önce Soğucaksu Mahallesi’nde bulunan ANFAŞ’ın yanına yapılması düşünülüyordu. Bizler 1080 dönüm alanda hayata geçirilen projenin, şu anki mevcut alanda yapılması için mücadele gösterdik. Projenin hayata geçirildiği yer aslında bataklıktı. Ama Aksu Ovası’nın ıslahı ve toplulaştırması, yani bir noktada o bölgenin tarım imarının yapılması için böyle bir adım atmak şarttı. Biz EXPO 2016 alanının mevcut alanda inşası için mücadele sarf etmemiş olsaydık, ne o bölgenin ıslahı yapılırdı, ne de selden kurtulurdu. Şu an o bölgeye herkes istediği yere sera yapıyor. Bunu daha önce yapabiliyorlar mıydı? Hayır. Her sene alanı su basıyordu. Şimdi geldiğimiz noktada, herkes gönül rahatlığıyla çalışmasını yapıyor.  Ayrıca Raylı Sistem. 80 bin nüfuslu bir yerleşim alanına raylı sistem gelmezdi. Ama sırf o projeler hayata geçirildi diye raylı sistem Aksu’ya geldi. Gelinen süreçte Allah’a şükür kırılma noktalarını hiç kaçırmadık. Kaçırmıyoruz da. Ama öyle de kolay olmadı. Bazı mahkeme karalarıyla karşılaştık. Engeller çıktı önümüze, mücadele ettik yılmadık ve gelinen süreçte, bugüne kadar 5 milyar TL gibi bir yatırımın Aksu’ya gelmesine öncü olduk. İnşallah kalan çalışmaları da halledeceğiz” dedi. 

Son Güncelleme: 20.09.2021 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.