Budak: Güçlü bir ekonomi değiliz

Genç girişimci adaylarına devlet desteklerine yönelik düzenlenecek seminerlere katılım çağrısında bulunan ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, 3 milyondan fazla işsizin 450 bininin fakülte mezunu olduğunu, yüzbinlerce gencin devlet kapısında iş beklediğini belirterek, “Demek ki güçlü bir ekonomi değiliz" dedi.

06 Eylül 2013 Cuma 17:10
Budak: Güçlü bir ekonomi değiliz
ATSO ve TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu, Antalya'da girişimci olmak isteyen tüm gençlere yönelik devlet desteklerine ilişkin seminerler düzenleyecek. 11 ve 25 Eylül tarihlerinde düzenlenecek iki seminerden oluşan 'Destekli Girişim' projesine katılım için ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ile Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kepez ve yöneticileri çağrıda bulundu. Proje kapsamında, Antalya'da hem işsizliğin önlenmesi hem de girişimci gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için bu alandaki devlet destekleri hakkında seminerler düzenlenecek.

Türkiye'de 3 milyonu aşan işsizden 1 milyondan fazlasını gençlerin oluşturduğuna dikkat çeken ATSO Başkanı Budak, 24 yaş ve altında 150 bin fakülte mezunu, toplamda ise 450 bin fakülte mezununun işsiz olduğunu kaydetti. Yüzbinlerce gencin devlet kapısında iş beklediğine işaret eden Budak, “Bir ülkede gençler devletten iş bekleme kuyruğuna giriyorsa o ülkede ekonomi yeterince güçlü değil demektir, siyaset sağlıklı olmaz, demokrasi de güçlenmez. Demek ki güçlü bir ekonomi değiliz" dedi.

Türkiye'de kentlerde genç işsizlik oranının yüzde 22'lerde olduğunu belirten Budak, işsizlikten kurtulmak için değil, Türkiye'nin gelişmesi için girişimci sayısının artması gerektiğine değindi. Büyük sermayelerin küçük girişim alanı bırakmadığını da anlatan Budak, “Buna rağmen girişimcilere verilen devlet desteklerinde artış vardır ve bu imkanların da gençlerimiz tarafından mutlaka değerlendirilmesi gerekir" dedi.

ÇANTACI UYARISI
TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kepez ise seminerde devlet desteklerinin nasıl işlediği, doğru devlet destekleri stratejisi ve uygulamanın yollarına ilişkin bilgiler verileceğini aktardı. Kepez, gençleri, devlet desteklerine ilişkin 'çantacı' tabir edilen dolandırıcılara yönelik dikkatli olmaları ve doğru danışman firmalarla çalışmaları uyarısında da bulundu. 

Son Güncelleme: 06.09.2013 17:11
Anahtar Kelimeler:
Çetin Osman BudakATSO
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.