Bisiklet ihalesi de iptal

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 40 bisikletten oluşan filoyla başlayacağı kent içi bisiklet sistemi ANTBİS ihalesini iptal etti.

23 Eylül 2013 Pazartesi 10:00
Bisiklet ihalesi de iptal
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 'Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi Mali Destek Programı' kapsamında, yüzde 70'i hibe olmak üzere 317 bin 100 TL mali destek sağladığı ANTBİS ihale süreci iptal edildi. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı'nca 10 Eylül Salı günü yapılan ve tek firmanın teklif sunduğu ihale, 'yeterli rekabet koşullarını oluşmaması' nedeniyle iptal edildi.

İhale komisyonu tarafından oy birliğiyle alınan kararda, verilen teklifin idarenin belirlemiş olduğu yaklaşık maliyetin üzerinde bir tutarda olduğu da belirtildi. ANTBİS'in 1 ay içinde tekrar ihaleye çıkacağı belirtildi. Böylece Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 yılında farklı daire başkanlıklarınca gerçekleştirilen ve Kamu İhale Kurumu tarafından Elektronik Kamu Alımları Platformu listelenen iptal ihale sayısı 29'a ulaştı.

2013 içinde Büyükşehir Belediyesi'nde 9 ayrı daire başkanlığı tarafından 102 ihale yapıldı. En çok ihale 24'le Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilirken, onu 16 ihaleyle Fen İşleri, yine 16 ihaleyle Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı takip etti. Büyükşehir Belediyesi'nin güvenliğinin sağlanmasından kentin rutin hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla yapılan bu ihalelerden 29'u iptal edildi.

İptal gerekçeleri rekabet koşullarının sağlanmaması, ihaleye hiçbir firmanın katılmaması, ihale metninde yanlışlık tespit edilmesi olarak sıralandı. İptal edilen ihaleler arasında Tarihi Kaleiçi'ne inecek panoramik asansör, hayvan bakımevi polikliniğine aşı ve ilaç alınması gibi ihaleler yer aldı. İptal edilen ihalelerden biri de Büyükşehir Belediyesi'nin yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıtmak amacıyla gerçekleştirdiği ihale oldu.

Büyükşehir 10'ar bin adet çanta, silgi, kalemtıraş, resim defteri, suluboya, pastel boya ve bunun yanında 40 bin kırmızı ve siyah kurşun kalem, 30 bin defter dağıtmak için iki kez ihaleye çıktı. İlk ihaleye kimse katılmadı, ikinci ihale de yaklaşık maliyetin üzerinde çıktı. Büyükşehir Belediyesi, iptal edilen 29 ihaleye rağmen 49 ihalede sözleşme imzaladı. 24 ihalenin ise teklif değerlendirme ve sonuç yazım süreçleri devam ediyor. 

Son Güncelleme: 23.09.2013 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.