Başkanları yöneten kadın

Muratpaşa Belediyesi'nce bu yıl ilki gerçekleşen '7 Renk Kültür Festivali'nde sahneye çıkan 'Başkanlar Türk Halk Müziği Korosu', Antalya'da günün konusu oldu. Aralarında belediye başkanı Süleyman Evcilmen'in de yer aldığı koroyu, hemşeri dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının başkanları oluşturdu.

01 Ağustos 2013 Perşembe 09:56
Başkanları yöneten kadın
Dillerden düşmeyen grubu çalıştırıp yöneten kadın koro şefi Hilal Doğan, "Başkanlarımızı sahnede sıralı görmek, Türkiye haritasında güneş gibi parlayan şehirlerimize bakmak gibiydi. Bir kadın olarak, başkanları yönetmek beni de çok heyecanlandırdı" dedi.

Hilal Doğan, 'Başkanlar Korosu' fikrinin belediye başkanı Süleyman Evcilmen'den geldiğini, ilk günlerde çok az sayıda hemşeri derneği başkanının çalışmalara katıldığını, daha sonra sayının arttığını belirtti. 'Kocayasa' ve 'Şeyimin Derdi' adlı kitapların yazarı da olan Doğan, "Sahnede kendimi Türkiye'nin renklerine bıraktım. Bir Urfa, bir Burdur bir Kayseri, bir Diyarbakır, bir Van, bir Mardin türküsü derken Anadolumuzun güzel insanlarının sesleri kulaklarda çınladı. Konser sonrası olumlu tepkiler aldık. Koronun çalışmalarını sürdürmesi istendi" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 01.08.2013 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.