Başkan Yücel: İbretlik görüntüler ortaya çıktı

Alanya Belediyesi'nin meclis toplantısında konuşan Başkan Adem Murat Yücel, "Hanutçuluk ve çığırtkanlıkla ilgili ortaya ibretlik görüntüler ortaya çıktı" dedi.

08 Temmuz 2015 Çarşamba 12:27
Başkan Yücel: İbretlik görüntüler ortaya çıktı
Alanya Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumun açılışında konuşan Başkan Yücel, Doğu Türkistan'da dini yükümlülüklerini yerine getiren Müslümanlara uygulanan baskı ve zulümlere sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

BAĞIŞLAR KABUL EDİLDİ
Daha sonra görüşülen gündem maddelerinde belediyeye yapılan araç ve arazi hibeleri oybirliğiyle kabul edildi. 2006 yılında alınan bir meclis kararıyla süresiz ve bedelsiz olarak Belediye Spor Kulübü'ne tahsis edilen cuma pazarı otoparkı ile İçkale ve Alanya Belediye Sarayı çevresinde bulunan otoparkların geri alınması Emlak İstimlak Müdürlüğü'nün talebi üzerine meclis tarafından uygun bulundu.

'TURİST OLSAM BEN DE GELMEM'
Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, önceki gün 7 işyerinin kapatılmasıyla sonuçlanan hanutçuluk ve çığırtkanlık işlemleriyle ilgili de konuştu. Başkan Yücel, "Biz bu şehrin huzurunu bozacak, şehrin ahlakına ve güvenine zarar verecek konulara bütün müdahaleleri yapıyoruz. Bununla ilgili kuralsız çalışan işyerlerini mühürledik. Ben gerçekten bazen bu arkadaşların yaptığı uygulamalara kendim bir yerel yönetici olarak utanıyorum. Yani bazen 'Turist yok, iş yok' herkes isyan ediyor ama bu manzaraya bakacak olursak, turist olsam ben de gelmem. Bu hanutçuluk ve çığırtkanlık ile ilgili ortaya ibretlik görüntüler ortaya çıktı. Hepimiz turizmden ekmek yiyoruz, ekmeğe taş koyanı barındıramayız" dedi.

'BELEDİYENİN KENDİ TESİSLERİ OLACAK'
Başkan Yücel, dilek ve temenniler bölümünde ise belediyenin uygulamayı düşündüğü projelerden bahsederek, şöyle dedi:

"Alanya Belediyesi kendi bitkisini bundan sonra kendisi üretecek. Yılda bundan dolayı 1.5- 2 milyon TL gibi bir kar edecek. Ayrıca elektriği de kendimiz üreteceğiz. Alanya Belediyesi bundan sonraki tüm asfalt malzemesinde AR- GE'yi kendisi üretecek. Türkiye'de sadece 6 büyükşehir belediyesinde olan tesislerden Allah izin verirse 1 ay içerisinde Alanya'ya da kuracağız. Senelik 2- 2.5 milyon TL gibi bir karımız olacak. Biz böyle projelere imza atıyoruz. Yani senede 5 milyon TL gibi bir paradan tasarruf bekliyoruz bu projelerden." 

Son Güncelleme: 08.07.2015 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.