Alanya duraklarında 'turuncu' devrim

Alanya Belediyesi, özel halk otobüsü duraklarının yapılan hatalı parklar nedeniyle kapanmaması için 'turuncu durak' uygulaması başlattı.

26 Ağustos 2013 Pazartesi 10:05
Alanya duraklarında 'turuncu' devrim
Atatürk Caddesi'nde ilk etapta 5 durakta denenen 'turuncu durak' uygulaması başarılı olunca tüm duraklarda uygulanmaya konuldu. Şehrin en işlek caddeleri olan Atatürk ve Keykubat Caddelerinde 40 durağın önü halk otobüsünün kapladığı alan kadar turuncu renge boyanarak içerisine 'Otobüs' yazıldı. Boyanan alanların üzerine ayrıca cam tozu serpilerek geceleri fark edilmesi sağlanıyor.

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğince yürütülen çalışma kapsamında ayrıca 25 metreli yoldaki duraklarda da aynı uygulama yapılacak. Uygulamanın amacı duraklara yapılan hatalı parklar nedeniyle yolcu indirip bindirirken halk otobüslerinin yolda beklemek durumunda kalmasının önüne geçilmesi. Turuncu boyalı alanların otobüslere ait olduğunun diğer sürücülerce fark edilip trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Son Güncelleme: 26.08.2013 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.