Aksu’dan Kıbrıs’a SEVGİ ZİYARETİ

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile meclis üyeleri, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin düzenlediği gezi kapsamında KKTC’de temaslarda bulundu.

23 Kasım 2015 Pazartesi 13:02
Aksu’dan Kıbrıs’a SEVGİ ZİYARETİ




AKDENİZ Belediyeler Birliği heyeti, 41 Belediye Başkanı ve 70 Meclis Üyesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giderek resmi temaslarda bulundu. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve Akdeniz Belediyeler Birliği Meclisi’nde Aksu’yu temsil eden Belediye Meclisi üyeleri Yaşar Sözen ve Nedim Darıcı da resmi ziyarete iştirak etti. Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu’nun kardeş belediyesi olan KKTC’nin Tatlısu Belediyesi ile de görüşmeler yaptı.

GEZİ VERİMLİYDİ
Aksu heyeti açısından gezinin çok verimli geçtiğini vurgulayan Belediye Başkanı Halil Şahin, KKTC’deki belediyecilik yatırımları ve hizmetleri konusunda yakın gözlemlerde bulunduklarını söyledi. Başkan Şahin, Akdeniz Belediyeler Birliği'nin Kıbrıs'a düzenlediği resmi ziyarette, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Kuzey Kıbrıs Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber’in de ziyaret edildiğini söyledi.

OSMANLI TARİHİ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki gezi sırasında tarihi Selimiye Camii’ni de ziyaret eden Aksu Belediyesi heyeti burada namaz kıldı. Ayrıca, Kıbrıs’ta Rumların 1964 yılında yaptığı katliamın sergilendiği Barbarlık Müzesi gezildi. Aksu heyetinin katılımcıları, “Kıbrıs’ta en çok sevdiğimiz özellik, gittiğimiz her yerde KKTC bayrağının yanında şanlı bayrağımızın da dalgalanıyor olmasıydı” dediler.

ŞEHİTLER İÇİN DUA
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve diğer davetliler, Girne’de tarihi ve turistik yerleri de gezerek limanda çay içip dinlenme fırsatı da buldular. Akdeniz Belediyeler Birliği gezisine katılanlar, Şehitlik ziyaretinde bulunup Kıbrıs şehitlerinin aziz ruhları için dua ettiler. Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili silah ve diğer materyallerin sergilendiği müzelerde incelemelerde bulundular.
KKTC’DEKİ AKSULULAR
Kıbrıs’ta yaşayan Aksulular da bizim heyetle görüşmelerde bulundular. Bunlardan biri olan Karaözlü Mehmet İngenç ve Nedim Darıcı’nın amcasının oğlu Uzman Çavuş Uğur Darıcı, heyettekilerle hasret giderdiler. Kıbrıs’a giden Aksulu siyasetçiler, orada yaşayan hemşerilerimizle birlikte, Osmanlı dönemi eserlerini yakından görme fırsatı da buldular.
 

Son Güncelleme: 23.11.2015 13:10
Anahtar Kelimeler:
Aksu BelediyesiKıbrıs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.