Aksu Meclisi Olağanüstü toplandı!

İçişleri Bakanlığının genelgesine rağmen Aksu Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Her bir üyenin maske takarak katıldığı oturuma, Orion Pazar tartışması damgasını vurdu.

10 Nisan 2020 Cuma 15:06
Aksu Meclisi Olağanüstü toplandı!

Haber Merkezi

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde, İçişleri Bakanlığı’nca 26.03.2020 tarihinde yayınlanan genelgeyle, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesinin kararına rağmen, Aksu Belediye Meclisi Olağanüstü toplandı.

Borçlanma talebine Orion Pazar önerisi

Borçlanma talebinin ele alındığı toplantıda, tartışmaların odağında olan, “Orion Pazar” damgasını vurdu. İYİ Parti ve DSP grup sözcüleri, mahkemelerce ihalesi ve ihale dayanağı olan encümen kararı iptal edilen Orion Pazar’ın, Aksu Belediyesi tarafından işletilmesi önerisinde bulundu.

Başkan Şahin: Net bir yanıt vermedi

Başkan Şahin grup sözcülerinin bu talebine net bir yanıt vermedi. Şahin, mevcut alanın imar planları iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığıyla görüşme halindeyiz. Ama bu süreç kısa bir sürede bitecek bir çalışma değil” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Hukuk mücadelesi başlatılmıştı 

Bilindiği üzere Orion Pazar ile Aksu Belediye Meclis üyesi Mustafa Poyraz, başlattığı hukuk mücadelesinde Antalya 2’inci İdare Mahkemesi ihale ve ihalenin dayanağı olan Encümen Kararının iptaline karar vermişti. Bu karara Aksu Belediyesi yöneticileri itiraz etmişti. İtiraz 13’üncü Danıştay İdare Mahkemesinde tekrar ele alınmıştı. Burada Antalya’ya 2’inci İdare mahkemesinin verdiği karar doğrultusunda bir karar çıkmış ve itiraz yolu kapatılmıştı.

Mahkeme kararları dinlenilmedi 

Daha sonra mahkemelerin verdiği bu kararlar doğrultusunda, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Orion Pazarla gerçekleştirilen sözleşmenin tek taraflı fesih edildiğine dair ıslak imzalı bir belge göndermiş ve alanın 15 gün içerisinde boşaltılması talebinde bulunmuştu. Ama bu gelişmelerin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Pazar yöneticileri, hala ticari faaliyetlerini sürdürüyor.  

Büyük gelirler elde edilir 

Tartışmaların odağında olan Pazar yeriyle ilgili gelişmeler bu şekilde yaşanırken, borçlanma talebinin ele alındığı Aksu Belediye Meclis oturumunda, DSP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz ile bu mecliste İYİ Parti Grup Sözcülüğünü yürüten Gökhan Kaplan, mevcut Pazar alanının Aksu Belediyesi tarafından işletilmesi önerisinde bulundular. Bu önerinin hayata geçirilmesiyle Aksu Belediyesi’nin çok büyük gelirler elde edileceğinin ifade edildiği bu talebe Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin tam net bir yanıt vermedi.     

Son Güncelleme: 10.04.2020 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.