Aksu'da mesire alanına ilk kazma vuruluyor

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Şehit Ömer Halisdemir Kent Ormanı Mesire Alanı’nın yüklenici firmaya yer tesliminin bu hafta Orman Bölge Müdürlüğü’yle beraber gerçekleştireceğinin altını çizerek, “Aksu’muza güzel bir alan kazandıracağız. 4-5 ay içerisinde halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.  

10 Mayıs 2022 Salı 12:04
Aksu'da mesire alanına ilk kazma vuruluyor

Geçtiğimiz ay Aksu Belediyesi’nde gerçekleştirilen ihale sonucu MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nak. San. ve Ticaret AŞ’ye, yıllık 1 Milyon 300 Bin TL artı KDV kira bedeliyle ihale edilen, Şehit Ömer Halisdemir Kent Ormanı’nın yer teslimi bu hafta içerisinde geçekleşecek. Aksu Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’yle beraber gerçekleştirilecek yer teslimi sonucu içeresinde çeşitli ticari alanların, sosyal aktiviteler ile piknik alanlarının yer alacağı Şehit Ömer Halisdemir Kent Ormanına ilk kazmanın da hemen akabinde vurulacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksulu vatandaşlarımız, Güzelyurt’taki ormanlık alanın mesire alanı yapılmasını yıllardır bekliyordu. Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz ihaleyle bunun için bir adım attık. Şimdiyse yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştireceğiz. Yer tesliminden hemen sonra yüklenici firma startı vererek alana ilk kazmayı vuracak.  Hedef alanın 4, 5 ay içerisinde bitirilmesi yönünde. Aksu’muz böylelikle bir mesire alanı kazanmış olacak. Şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.  

Geçtiğimiz ay Aksu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ve Ankara Merkezli olan tek firmanın katıldığı ihalede, encümen olarak Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Coşkun ve MHP Belediye Meclis Üyesi Ali Alpay Bilge yer alırken, Zabıta Müdürü Muhammet Çetin ve Mali İşler Müdürü Vasfi Gülcü’de komisyon üyesi olarak görev yapmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.