Akaydın topu Muratpaşa’ya attı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konuksever Mahallesi'nde yapılması planlanan alışveriş merkeziyle ilgili paniğe gerek olmadığını belirterek, "Bunun bir de Muratpaşa cephesi var" dedi. Akaydın ayrıca, 2014 yılı için suya zam öngörmediklerini açıkladı.

16 Kasım 2013 Cumartesi 10:23
Akaydın topu Muratpaşa’ya attı
Antalya Su ve Atıksu İdaresi'nin (ASAT) kasım ayı genel kurul toplantısı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında yapıldı. Çok kısa süren genel kurulda, içerisinde 2014 yılına ilişkin su tarifelerinin de yer aldığı gündem maddeleri oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Akaydın, 2014 yılı için suya zam öngörmediklerini ancak komisyon kararlarının ardından bu durumun değişebileceğini söyledi.
 
 
'İADE EDİP ETMEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM'
 
Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy çokluğuyla geçen yeni alışveriş merkezi planlamasını meclise iade edip etmeyeceği sorulan Başkan Akaydın, geçen sene içtihat niteliği kazanmış bir mahkeme kararı olduğunu anımsattı.
 
 
Başkan Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özel kişiler bile plan tadilat önerisinde bulunurlarsa, belediye başkanları bunu meclise taşımak zorundalar. İlk eleştiri o çünkü, 'Büyükşehir Belediye Başkanı bu plana karşı ama niye meclise getiriyor' diye. Meclise getirmek zorundasınız, yoksa suç niteliği kazanıyor bu mahkeme kararından sonra. Meclise iade edip etmemeyi şu anda düşünüyorum. Henüz karar vermedim. Neticede meclise iade etsem de sonucun değişmeyeceğini düşünüyorum. Manzara onu gösteriyor. Çünkü AKP ve MHP grubu bu konuda kilitlenmiş durumda, bizden de bir fire var. Biz zaten azınlık grubuz. Onun için işe yarayacaksa sevk edeceğim, yaramayacaksa sevk etmeyeceğim. Bundan daha doğal bir şey olur mu? Bunu değerlendiriyorum."
 
 
'BUNUN BİR DE MURATPAŞA CEPHESİ VAR'
 
Konuksever Mahallesi'nde yapılması planlanan alışveriş merkezi konusunda bir paniğe gerek olmadığını ifade eden Başkan Akaydın, "Çünkü mahkemeye müracaat edildiğini söyledi ilgili arkadaşlar. Bunun bir de Muratpaşa cephesi var. 1/1000'lik plan Muratpaşa'dan geçeceğine göre, Muratpaşa'daki meclis üyesi arkadaşlar da oy birliğiyle buna karşı olduğuna göre, olmayacak demektir zaten. Aslında yasaya göre ilçe belediyesinde reddedilen bir planın, mutlaka reddedilmesi lazım Büyükşehir'de de. Ama son zamanda mahkeme içtihatlarında 'hayır değiştirilebilir' diye bir görüş var. Orada da bir tartışma çıkacak. Ama onun için şimdiden bir şey söyleyemem. Neticede demokrasinin gerekleri, azınlık-çoğunluk hesapları gibi bir süreçten geçiyoruz. Ama şu an Konuksever'e AVM yapılıyor demek için çok erken" şeklinde konuştu.
 
 
ANTALYASPOR TESİSSİZ KALDI
 
Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer'in 'Yerel belediyeler takıma hiçbir katkı yapmıyor' açıklamasına da yanıt veren Başkan Mustafa Akaydın, "Belediyeler profesyonel sporlara para aktaramazlar amatör sporlara aktarırlar. Bunu da bütçemiz doğrultusunda yapıyoruz. Yine de yapabiliriz" dedi. Üç sene önce Antalyaspor'a bir tesis kazandırmak için çalışma yaptıklarını hatırlatan Başkan Akaydın, Duacı'da yapılması planlanan tesisin siyasi manüpülasyonlar yüzünden yapılamadığını, Antalyaspor'un tesissiz kaldığını söyledi.
 
 
    

Son Güncelleme: 16.11.2013 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.