2B gitti tapu ve okul geldi

Başkan Hakan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde tapu tahsisi probleminin önündeki 2B engelinin kalktığını, bu yıl içerisinde tapulama işlemlerini başlatacaklarını ve mahalleye iki okul yapılacağını söyledi.

11 Ocak 2014 Cumartesi 12:09
2B gitti tapu ve okul geldi
Fevzi Çakmak Mahallesi’nde iki eve konuk olan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, vatandaşların problemlerini dinledi; hizmet müjdesi verdi. Mahallenin en önemli problemi olan 2B ile ilgili mülkiyet probleminin çözüldüğünü belirten Başkan Tütüncü, “2B’yi 2009’da çözme sözü vermiştik. Bu sözümüzü tuttuk.” dedi. 

Tapu tahsis işlemleri bu yıl başlıyor 
2B’nin çözümüyle tapu tahsisi probleminin önündeki en önemli engelin kalktığının altını çizen Tütüncü, “ Fevzi Çakmak Mahallemizde, 2B engellinden dolayı tapu tahsis işlemlerini yapamıyorduk. Sorun çözüldü ve şimdi tapulama işleminin önündeki engel kalktı. 2B sınırları dışında kalan 2B olmayan Hazine, Vakıf ve belediye idaresine geçen alanlarda, tapu tahsis işlemlerini bu yıl başlatacağız. 1 yıl içerisinde tapuları hak sahiplerine verebilir hale getireceğiz. Bugüne kadar 17 bin tapu verdik. Bu mahallemizde de hak sahiplerine tapularını vereceğiz.” ifadesini kullandı. 

Kamu alanındakileri mağdur etmeyeceğiz 
Mahallede, kamu parselleri üzerinde gecekondusu olan vatandaşlara da seslenen Tütüncü, “Bugüne kadar kamu alanları üzerinde gecekondusu olan ve elinde hak sahipliği belgesi olan hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Bu mahallemizde gecekondusu park, yol, okul, sağlık alan gibi parseller üzerinde bulunan hak sahiplerine en yakın parselden tapularını vereceğiz.” dedi.

Bölge şehirleşecek 
2B engelinden dolayı mahalleye yeterli belediyecilik hizmetini yapamadıklarını aktaran Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “2B engeli kalktı. Şimdi mahallede hizmet seferberliği başlatacağız. Yolları, parkları, sosyal tesisleri en güzel şekilde inşa edeceğiz. Fevzi Çakmak Mahallesi’ni, Ahatlı, Kültür ve Yeni Doğan mahallelerimiz gibi şehirleştireceğiz.”

İlkokul ve lise yapılıyor 
Okul müjdesi de veren Başkan Tütüncü, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne 24 derslikli ilköğretim okulu ve 16 derslikli lise yapılacağını açıkladı. Tütüncü, iki okulun yapım ihalesinin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini bildirdi. 

Ziyaretlere, Kepez Belediye Meclis Üyeleri Aydın Açan, Ramazan Eciş, Ak Parti Kepez Yerel Yönetimler Başkanı Musa Batu ve Fevzi Çakmak Mahalle muhtarı Musa Öncü de eşlik etti.  

Son Güncelleme: 11.01.2014 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.