'1 saat'te işlem tamam

Büyükşehir 'ikinci biniş' denilen aktarmanın adını '1 saat içinde devamlı biniş' yaptı

21 Aralık 2013 Cumartesi 10:36
'1 saat'te işlem tamam
 ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararıyla iptal edilen toplu ulaşım araçlarında aktarma sistemini isim değişikliği yaparak yeniden hayata geçirdi. Antalya 1'inci İdare Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda daha önce 'ikinci biniş' olarak ifade edilen aktarmanın adı, '1 saat içinde devamlı biniş' oldu.

Antalya'da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin kent genelinde toplu ulaşım araçlarında 1 saat aktarmaya karşı açtığı davada, Antalya 1'inci İdare Mahkemesi iptal kararı aldı. Öğrenci ve öğretmenler için uygulanan 10 kuruşluk aktarma ücreti konusunda davanın reddine karar veren mahkeme, tam biletler için uygulanan 20 kuruşluk aktarma farkı hakkında iptal kararı verdi. Mahkemenin 23 Ekim tarihli kararı sonrasında yeni düzenlemeye giden Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), aktarmayı 'biniş' olarak düzenleyen ve iptale neden olan kararını ortadan kaldırdı.

'YANLIŞ ALGILAMA'
Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Emin Pehlivan, mahkeme kararının yanlış algılamadan kaynaklı 'iptal' olarak çıktığının düşündüklerini açıkladı. Aktarmada öğrenci ve öğretmenler için uygulanan 10 kuruşluk farkı kabul eden mahkemenin, tam biletler için tam tersi yönde karar aldığını aktaran Daire Başkanı Pehlivan, "Yeniden yaptığımız düzenlemede her şeyin eskisi gibi devam etmesini sağladık" dedi.

2'İNCİ BİNİŞ TARTIŞMASI
Daire Başkanı Pehlivan'ın 'yanlış algı' dediği nokta, aktarmanın daha önceki UKOME kararlarında 2'inci biniş olarak ifade edilmesinden kaynaklandı. Antalya 1'inci İdare Mahkemesi, toplu ulaşımdan indirimli veya ücretsiz yararlanacakların kanunla düzenlendiğini, bu noktada 2'nci binişler için öğrenci ve öğretmenlere indirimin yapılabileceğine ama tam biletler için bu indirimin söz konusu olamayacağına hükmetti. Mahkeme, 'Eğer bu 2'nci bir binişse tam ücreti ödenmelidir" diye karar verdi.

UKOME yeni düzenlemeyle ifade karışıklığını ortadan kaldırdı, aktarmayı '1 saat içinde devamlı biniş' olarak yeniden düzenledi. Yeni düzenlemede eski sistem tekrar kabul edildi

 

Son Güncelleme: 21.12.2013 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.