Bütün tabulardan, şartlanmalardan arınıp cumhuriyetimizin 100. yılının feyziyle yenilenelim.

İçinde bulunduğumuz bu altın çağda bilgiye ne kadar kolay ulaşabiliyoruz, bu bir nimet. En iyi şekilde beynimizi süsleyerek "ye kürküm ye" dönemi bir önceki kuşaktı. Biz karakteri ve duruşuna göre karşılayıp bilgisine ve kalbine göre oturtalım insanları. Artık gösteriş ve egomuzu besleyen şeylere değil kendimize yatırım yaptığımız bir yıl diliyorum. Nöronlarımız çok okuyarak, dinleyerek, sorgulayarak oksijen alır. Bilgi veri tabanımızda mevcut. Biz insanlar enerji ve bilgiyiz, kendi mevcut kaynaklarımıza varmadan nereye gidebilir ki?

İnsan varlığını keşfetmeli, bulunduğu çevreye- ortama çok daha fazla katma değer sağlayacak dokunuşlar yapmalı. Neden vâr olduğunu ve kim olduğunu bilen insanlar hep çıksın yolumuza. Biz sevgiyiz. Benim veri tabanımda kayıtlı bütün bilgilerin dosya şifresi: sevgi. Sevgiyle iyileştirelim birbirimizi, dostlarımızı önce gönlümüzde ağırlayalım. Haset, kıskanç, dar görüşlü olan varlıkları hayatımıza katmayalım. Bütün canlılara hak ettiği yaşam olanaklarının sağlandığı yep yeni bir yıl diliyorum. Komplike düşünce, hayallerin ve hedeflerin getirisi yorgunluk olmasın.  Hayaller hedefleri, hedefler ise yaşam alanlarımızı seçmemizde faydalı olur. Bir yarışta birinci olmadığımızda değil vazgeçtiğimizde kaybederiz.

Hayatta gerçekten güzel insanlar var belki sayıları azaldığı için bize sıra dışı geliyor. Ben o insanları dünyanın neresinde olursa olsun bulup, kalbini görüp, sizinle tanıştırmak için nefesim yettiğince burada olacağım. Güney Haberci gazetesine ve özellikle sevgili Hilal Kara'ya teşekkür ediyorum.

Standartların dışına çıkıyorum, fotoğraf vs. bir köşede alışılmışın dışında bir çizgi oluşturdum. Açık görüşlü olmaları beni motive ediyor. Sanırım yakında videolu yazılarım da olabilir, neden olmasın.

Fal bakmayı bilmem ama şiir yazıcak kadar çok severim kahve içmeyi, o nedenle buraya "kahve falını" ekliyorum.

 Yolunuz hep sevgi, vardığınız yer ‘sevgi’li olsun. Mutlu yıllar.

-KAHVE FALI-

"Bir hayalet oturmuş kalbimin üstüne,

Sırtım hep gönlüme dönük.

Kalbimin ortasında harflerde seni açık ediyor.

Üç yolun var yine

İkiye ayrılıyor biri

Kalbin başka, ayakların başka yere sürüklüyor seni.

Biri de kapalı.

Hep uzun yol görünüyor bana,

kuşun da kanatları açık,

tez zamanda bir haber alıyorum.

Yüreğimde öyle kabarmış

Öyle işte

Özlem dolu gözlerim,

sen yine hayalimde

Hayalet sevgili...

Üç vakte kadar ne diliyorsam oluyor

bir damla göz yaşı var içime içime akıyor.

Ve yine seni düşünmeden edemiyorum

gözlerinden kaçamıyorum

varlığın ruhuma yokluğun ömrüme yazılmış.

Hayalimde,

Hayalet sevgili...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.