Örtü altı üretim sahilden yaylaya bırakıyor yerini.

Yaylada dikimler başladı. Fidanları toprakla buluşturan üretici Temmuz ve Ağustos hasadı için gün sayıyor.

Burdur ili ve ilçeleriyle birlikte Korkuteli ve Elmalı’da gerçekleştirilen örtü altı tarım, Antalya sahilinde ki üretimi aratmıyor. Tezgahlar sahilin son zamanlar da ki bereketini, bolluğunu, yakında yayla ürünlerine bırakacak.

Tam geçiş dönemi Haziran ayında ürünler bir miktar pahalı olsa da, yaylada ki ilk hasatlarla bu fark da ortadan kalkacak.

Kaliforniya biberinden, her çeşit domatesi, salatalığı, yeşilliği, fasulyeyi ve daha birçok kalemin üretildiği yayla sezonu hem ihracat için hem de iç piyasa için eksiği kapatacak, yerini dolduracak. 

12 ayın yaklaşık 4 ayını karşılayan yayla da havaların sıcak gitmesiyle birlikte ürünler tez elden toptancı haline intikal edecektir.

Antalya üreticisi, Korkuteli ve Elmalı ilçelerinin yanı sıra mikro klima etkisine sahip Burdur bölgesinde çok rahat bir şekilde üretim yapabilmektedir. Burdur bölgesinde çok sayıda üreticinin olmasının yanında Antalya üreticisi örtü altı üretim de hatırı sayılır rekoltelere ulaşmaktadır.

Antalya’da iş yapan uluslararası firmalar, Antalya’nın yayla tarımı Korkutel ve Elmalı ile Burdur bölgesinde gerçekleştirdikleri her türlü fide, tohum, ilaç ve gübre satışlarıyla da cirolarını yükseltmektedirler. Antalya’da yaz aylarında ki durgunluğu harekete çeviren yayla da iş hacmi de buna paralel artış göstermektedir.

Yayla bölgesinde üretime başlayan üreticilerimize başarılar diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.