Sizin de başınıza gelmiştir, tam tersi açıklamalar olmasına, toplumun büyük çoğunluğunun o açıklamalara inanmasına rağmen farklı düşünür, bir zaman sonra da haklı çıkarsınız. Ukalalık olarak algılamazsanız bunu sık sık yaşadığımı söylemek isterim.

    Ülkemizin ve dünyanın yoğun gündeminin ilk sırasını Covid 19 meşgul ediyor. (Belki de Covid 19 ile bizler meşgul ediliyoruz.) Elbette ki bizler (hadi daha somut olsun ben) mümkün olan azami dikkati göstererek, bize önerilen tavsiyelere uygun hareket etmeye çalışıyoruz. Ancak öyle anlar geliyor ki acaba bize doğru tavsiyeler veriliyor mu, sorusu ile boğuştuğumuzu farkediyoruz.

   Covid 19'u savaşmamız ve yenmemiz gereken bir düşman (daha uygun sözcük bulamadım) olarak kabul edelim. Savaşı kazanabilmemizin ilk koşulu düşmanımız hakkında doğru bilgi sahibi olmaktır. Gücü ne kadardır,  zayıf yönleri nelerdir... Düşmanımızı tanırsak, hangi strateji uygulanırsa başarı elde edilir daha doğru karar verebiliriz.  

    Covid 19 hakkında bildiğimiz şeyler var, "daha çok bilenlerin" önerilerini de dinleyerek kendimizi ve çevremizi korumaya çalışıyoruz. Aman Allahım ya "daha çok bilenler" bize doğru bilgi vermiyorsa? Bu soru aklımıza gelir gelmez telaşa kapılıyoruz. Ne acıdır ki, doğru bilgilendirilmedigimizi "daha çok bilenler" in başındaki kişi itiraf ediyor.

  "Her pozitif sonuç vak a değildir" diyor. "Semptom (hastalık belirtisi sanırım) göstermesi lazım" diyor. "Biz ulusal çıkarımızı korumak için böyle davranıyoruz." diyor.

   Daha başka savunma cümleleri de var, ama bunlar önemli görünüyor bana.

   Hemen sorasım geliyor: Semptom göstermeyen pozitif vakalar hastalığı bulaştırmaz mı? Bizler (Sizin tavsiyelerinize uyanlar) bu taşıyıcılardan korunmalı mıyız? Sayıları doğru bilirsek, daha ciddiye alıp, daha dikkatli olmaz mıyız? En çok merak ettiğim ise "ulusal çıkarlar" böyle mi korunur?

    Ha bu arada sizlerin verilerine inanarak yaptığım bir yorumun ne kadar yanlış olduğunu, itirafınızla anladım. Demiştim ki, bu Covid 19'un  bize bulaşma olasılığı düşük. Çünkü, ülkemizde 8 aylık vaka sayısının nüfusa oranı %0,5 bile değil. Demek ki çok iyi mücadele ediliyor. YANILMIŞIM ÖZÜR DİLERİM! Özür dilemek bir erdemdir.

   Aaa aklıma gelen soruyu sormazsan olmaz. Gebelik testinin sonucu pozitif çıkan birisi, aşermiyor ve midesi bulanmıyorsa, hamile sayılmaz, değil mi?

   

   Sahi verilerin yanlış olduğunu söyleyenleri "ulusal çıkarlarımızı" korumuyor diye susturmaya, "vatan haini" ilan etmeye kalkışmazsınız umarım. Zira ulusal çıkarlarımızı korumanın ilk koşulu, ulusa saygılı olmak ve doğru soylemektir, diye düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.