Ağustos ayında fide dikimlerinin başlamasıyla Antalya sahil şeridinde örtü altı tarımın sezonu başladı. Fidelerini toprakla buluşturan üreticiler hasat için gün sayıyor.

İlçemizde 3 bin 945 çiftçimiz, 32 bin 048 dekar alanda örtü altı tarım yapıyor.

Bir taraftan fide, ilaç, gübre, maliyetleriyle uğraşan üreticilerimiz ve çiftçilerimiz yaklaşan kış için hazırlıklarını neredeyse tamamlamak üzereler.

Hava durumu uzmanları haftalardır uyarıyor. “Bu kış geçtiğimiz kıştan çok daha sert geçecek” diye dile getiriyorlar. Sadece soğukla da kalmayıp bu kış yağışların ve fırtınanın da çok fazla olacağına dair tahminler yürütülüyor.

Üreticilerimizin hali ortada. Geçen sene yakıtını ucu ucuna yetiştirmeye çalıştılar. Havaların ısınması beklenirken, yeniden odun ve kömür almak zorunda kaldılar. Uzmanlara kulak verip te bu yıl biraz daha stok yapmalarında fayda var diye düşünüyorum. Çünkü tam sezon ortasında odun ve kömür rakamları geçen sene birkaç katına yükseldi hepimiz biliyoruz. Bunların yaşanmaması adına tedbirleri şimdiden almak gerekiyor diye düşünüyorum.

Uzmanlar ısrarla uyarılarına devam ediyor. Bizde gazetemizin ulaştığı her yere bir kere daha bu kışın ağır geçeceğini ve maksimum önlemler alınması konusunu hatırlatmak istedik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.