Gazetemizi ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Kemal Kara, İl Başkanı Mustafa Aksoy’la birlikte bölgede gerçekleştirdiği inceleme gezisinin notlarını bizlerle paylaştı. Başkan Kara, Aksu’daki üreticilerin ve esnafın sıkıntılarını tespit ederek, TBMM’ye iletmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara, örtü altı sebze üretiminin en önemli merkezlerinden olan Aksu’da, üreticilerin önünü göremez bir duruma geldiklerini söyledi. Gazetemizi ziyaret eden MHP İlçe Başkanı Kara, kendisinin de çiftçi olduğunu ve tarımın sorunlarını birebir yaşadığını belirterek, “Üretici hayatından memnun değil, kan ağlıyor. Bir beklentisi yok. Kimsede üretme şevki ve heyecanı kalmadı” dedi.

Geçtiğimiz günlerde MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy ile birlikte Aksu ve Serik’te üreticinin ve esnafın sorunlarını dinlediklerini kaydeden Kara, “Herkeste endişeli bir bekleyiş var. Malım elimde kalır mı kalmaz mı? Rusya domatese yasak koyar mı koymaz mı? Bankalara olan borçlar ne olacak? Bütün bu endişeler, ne yazık ki üreticinin günlük konuşmaları haline geldi. Aksu ve Serik’te konuştuğumuz üreticiler arasında, morali düzgün bir tek adam bile bulamadık” diye konuştu.

Son olarak, bitkide döllenmeyi sağlayan bambus arılarının garanti kapsamından çıkarılmasına değinen MHP İlçe Başkanı Kara, şöyle devam etti:
“Tarım sektörünün bu konudaki sıkıntılarını bizzat kendim, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne ilettim. Daha önce garanti kapsamında olan bombus arıları, piyasayı elinde tutan birkaç firma tarafından garanti kapsamından çıkarıldı. Ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Kendimi bildim bileli böyle bir uygulama yoktu, yeni çıktı. Bölgemizdeki üreticilerden bununla ilgili yüzlerce şikayet geliyor. Bunun çözümü için, Tarım Bakanlığı yetkilileri ve bombus arısı satan firmaların temsilcileri bir araya gelerek üretici lehine bir karar almalıdırlar.”
MHP Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara, Aksu ve yöresindeki üreticilerin ve esnafın sorunlarını tespit ederek TBMM’deki MHP milletvekillerine iletmeyi sürdüreceklerini kaydederek, “Aksu Belediyesi ile ilgili de eleştirilerimiz var. Ancak bilinmelidir ki, belediye sadece Ak Parti’nin belediyesi değil, bütün Aksu’nun belediyesidir. O yüzden yapıcı bir muhalefetten yanayız. Gördüğümüz bütün yanlışları ve eksikleri zamanı geldiğinde söylemekten çekinmeyiz” şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Kemal Kara, eleştirel açıdan söyleyecek daha çok şey olduğunu ifade ederek, şunları da eklemeyi unutmadı: “Şu güreşleri bir atlatalım. Konuşacağımız çok konular olacak. Ancak, ilçemizin ortak bir değeri olan güreşlerimizi, kimsenin keyfini kaçırmadan, birlik ve huzur içinde düzenleyelim önce… Ondan sonra, birikmiş konuları kamuoyu ile paylaşmaya başlarız Allah’ın izniyle…”
Aksu siyasetinin muhalefet cephesindeki en önemli isimlerden biri olan Kemal Kara’yı bu hafta köşemize konuk ettik. Mutlu ve başarılı bir hafta dileğiyle, herkese esenlikler diliyorum.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.