Osmanlı yadigarı, misafiri bol, misafir perver Makedonya’nın Gostivar Şehri, Türkiye’nin son Başbakanı ve Türk Devletler Teşkilat ( TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım’ı ağırladı.

Avrupa’da ve Balkanlar’da Türkçe eğitim verme hakkına sahip tek üniversite olan Uluslararası Vizyon Üniversitesi daveti üzerine Binali Yıldırım, Makedonya’ya gitti.

Uluslararası Vizyon Üniversitesi; Kurucu Rektörü ( Senato Başkanı) Prof.Dr.Fadıl HOCA ve Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi CAN. Prof. Dr. Abdülmecid Nuredin, Prof. Dr. Mensur Nuredin, Prof. Dr. Zoran Flipovski, Prof. Dr. Bülent Derviş, Doç. Dr. Vesna Poposka, Doç. Dr. Arafat Hüseyin, Doç. Dr. Dayana Gorgieva ve Doç. Dr. Aybeyan Selim yönetim kadrosunu oluşturuyor.

Makedonya’ya giden Binali Yıldırım, cuma namazı için gittiği Saat Camisinde Gostivarlıların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Türkiye, Kardeşlerinin Yanındadır

Cuma namazından önce kısa bir konuşma yapan Sayın Yıldırım, Uluslararası Vizyon Üniversitesinin değerli Rektörü daveti üzerine Gostivar’da bulunduğunu ve bu vesile ile cumayı birlikte eda etme fırsatı bulduğunu belirtti. “ Rabbim nasip etti, bu cuma vaktinde bir araya geldik. Size 85 milyon Türk evladının ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını iletiyorum.” diyerek söze başlayan Binali Yıldırım; konuşmasında “Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi , bugün de, gelecekte de kardeşlerinin yanındadır, yanında olmaya devam edecektir. Dünyamız, bölgemiz zor günlerden geçiyor. Bu zorlukları daha fazla paylaşarak, birbirimizle kaynaşarak kardeşçe birlikte aşacağız.”

Dünya Suskun, Çocuklar Katlediliyor

Türk Devletler Teşkilat ( TDT) Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım Makedonya Gostivar Saat Camisindeki konuşmasında Filistin, İsrail savaşına da değinerek:”Filistin’de yaşananları görüyoruz. Dünya suskun, çocuklar, masum insanlar katlediliyor. İnsan hayatı en kutsaldır. Bizim dinimiz öldürmeyi değil, yaşatmayı emrediyor. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen 600 yıl Osmanlı; Balkanlar dahil, üç kıtada elhamdulillah barış getirdi, huzur getirdi, kardeşlik getirdi.”

Balkanlar’ın Örnek Ülkesi Kuzey Makedonya

Makedonya’ya 70 yıl ayrı kaldığımız zamanı da hatırlatan Binali YILDIRIM:” İnşallah zor günlerimizde de, güzel günlerimizde de dayanışmamız, yardımlaşmamız kardeşliğimiz devam edecek. Kuzey Makedonya, Balkanlar’ın istikrarı için çok örnek bir ülke. Örnek olmasının en önemli işareti de; farklı kültürlerin, farklı inançların, farklı etnik yapıların birlik içinde, kardeşlik içinde huzurla devam ettirmesidir. En büyük hedefimiz bu istikrarın Balkanlar’da dahil olmasıdır. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye var gücüyle Balkanlar’da tekrar bir huzursuzluk olmaması, refahın, huzurun, kardeşliğin devam etmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir olacağız, dir olacağız, kardeş olacağız ve birlikte Cenab-ı Hakkın lütfettiği topraklarda kardeşçe yaşayacağız.” diyerek Gostivarlılara selam, saygı ve sevgilerini sundu.

Binali Yıldırım’ı karşılayanlar arasında, ( TBMH) Makedonya Türk Milli Birlik Hareketi Partisi Genel Başkanı ‘Balkanlar’ın Bozkurt’u’ Gostivar’ın ‘ Efsane Başkanı’ diye anılan Erdoğan SARAÇ ve Türk Milli Birlik Hareketi Partisi MYK üyesi Mensur JAKUPİ’ de vardı.

Kuzey Makedonya’da bulunan ve Arnavutluk ile Kosova’nın sınır şehri olan Gostivar, çok kültürün huzur içinde yaşadığı örnek şehirlerinden biri. Gostivar şehri; köklü Türk tarihi dokularının yaşatıldığı ve çoğunluğu Türklerden oluşan nüfusuyla, Osmanlı yadigarı bir şehir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.