Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, katıldığı ilçe teşkilat kongresinde konuşmasının sonunda el simgesinden  bahsedip “Bu işaret bizim kutsalımız” diyince ulusal medyanın gündemine düştü.

Ocak Partisi Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, Sincan İlçesinde gerçekleşen ilçe teşkilat kongresine katıldı. Canpolat'a Sincan ilçe başkanı Şerafettin Kütük ve çok sayıda partili eşlik etti. Canpolat, partinin yurt genelinde teşkilatlanmasının hızlı şekilde tamamlandığını ve yerel seçimlere hazır olduklarını belirterek, "Şimdi kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. İlçe kongrelerinden sonra il kongrelerimizi de hızlı bir şekilde bitirip daha sonra seçimlere müdahil olacağız. Yerel yönetim seçimlerinde, Ocak Partisi olarak bütün illerde, ilçelerde bağımsız bir şekilde, hiçbir ittifakın günahına ortak olmadan, hiç kimsenin hatasına dahil olmadan kendi partimizin bünyesinde bütün il ve ilçelerde adaylarımızı çıkarma kararı aldık. Bunu Sincan'da da yapacağız, bunu Ankara'nın her yerinde, tüm Türkiye'nin her yerinde, hatta dünya genelindeki temsilcilerimiz ile birlikte yapacağız" ifadelerini kullanan Canpolat, konuşmasının sonunda el simgesinden bahsedip “Bu işaret bizim kutsalımız” diyince ulusal medyanın gündemine düştü.

Ocak Partisi el işareti neden kutsal?

Ankara Sincan’da yapılan kongrede Canpolat’ın Ocak Partisinin el işaretini gündeme taşıyan sözleri; “ Bizim kutsal işaretimiz bu. Bu; varlık, bütünlük ve herkesi bir araya getirme ifadesidir. Abdülhamit Han Hz.’de kullanmıştır, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ de bu işareti kullanmıştır. Biz de bu işaretin izinde ve emrindeyiz.” İfadelerini kullanmıştı.

İşaretin gündem olmasıyla ilgili Genel Başkan Kadir Canpolat’a düşüncelerini sorduk.

Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, “Önce el işareti gündeme düşecek, daha sonra anlamı merak edilecek daha sonra da Ocak Partisi’nin bünyesine bakılacak ve gerçekten işaretteki mesajlar partinin içinde uygulandığı görünecek; herkes Ocak partisine gelecek” dedi.

Partinin Teşkilatlardan sorumlu genel başkan vekili İbrahim Gökhan Güngör’de sosyal medya hesaplarında el işaretinin anlamını açıkladı: “Kutsal işaret dememizin sebebi birleştirici olması. Biz birleşince bütün etnik köklerimiz ve desenlerimizle güzellikleri yaşar yaşatırız. Bizim işaretimiz kutsal çünkü kardeşlik ve milli birliğimizi temsil ediyor.” yazdı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Temsilcisi Ersin Mengünoğul’da “el işaretinden önce Ocak Partisinin neden engellenmeye çalışıldığını, bizi 16 ay neden beklettiklerini gündem yapmalarını beklerdik. Ne amaçla bu işarete kutsalımız dediğimizi Genel Başkanımız izah etti. Herkes de bilmeli ki bu ocakta kardeşlik var; bizi bir arada tutan bütün değerlerimize saygı, bağlılık bu ocakta var. Ülkemizin birlik ve beraberliği için ve KKTC Türkleri, Balkanlar’da , Avrupa’da ve bütün dünyada ki Türk soylularını  bu ocağın etrafında toplanmaya davet ediyoruz.” Dedi.

El işaretinde ki anlamı biz çok önce “ Bu Ocakta Kardeşlik Var, Gül Var”, “Umut, Türkiye’nin Kalbi Ankara’da Doğdu”

başlıklı yazımızda belirtmiştik.

Şimdi dikkat çekmek istediğim Kadir Canpolat’ın Filistin ve İsrail’le ilgili konularda ki  tespitleri. HDP Genel Merkez Yöneticilerinin İsrail’de gerçekleşen toplantıyı Külliye Tv. Yüksek Tansiyon Proğramında iki ay önce

Canpolat,”HDP, İsrail ilişkilerini  belgeledik” demişti.

Ulusal basının gündemine düştüğü gibi sosyal medyada 900’e yakın haber sayfası da Ocak Partisini paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.