Ukrayna sanatı Antalya'da

Ukrayna Kültür Günleri kapsamında, Antalya Büyükşehir Belediyesi Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde karma resim, heykel ve el sanatları sergisi açıldı.

21 Ağustos 2013 Çarşamba 13:05
Ukrayna sanatı Antalya'da
Ukrayna'nın ünlü sanatçılarının eserlerinden oluşan sergi, Moskova ve 13 Avrupa ülkesini gezdikten sonra da Antalya'ya taşındı. Göz kamaştıran 91 eserin yer aldığı sergi, 26 Ağustos Pazartesi akşamına kadar açık kalacak.

Sobacılar Çarşısı'ndaki Fikret Otyam Sanat Galerisi'nde Antalyalı sanatseverlerle buluşan serginin açılış konuşmasını küratör Olena Yashchuk yaptı. Yashchuk, "Turizm şehri Antalya'yı çok seviyoruz. Ukraynalılar burada mutlu yaşıyor. Antalya film, caz, piyano ve çeşitli müzik festivalleriyle, uluslararası sergilerle kültür, sanat şehri oldu. Kültürler bu güzel şehirde buluşuyor" dedi.

Sergisinin açılışını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Alptekin, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek, küratör Olena Yashchuk birlikte yaptı. Alptekin, "Antalya, dünyanın göz bebeği bir şehir oldu. Dünya ülkelerinin kültür, sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz, heyecan doluyuz. Uluslararası sergilerin açılması için de galeri sayısını artırdık" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 21.08.2013 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.