Kaş'ta tatilci izdihamı

Ramazan Bayramı'nın yaz sezonuna denk gelmesi nedeniyle tatillerini erteleyen yerli tatilciler, Kaş ve çevresindeki otelleri doldurdu.

13 Ağustos 2013 Salı 10:03
Kaş'ta tatilci izdihamı
Kaş merkez, Kalkan Beldesi ve Patara Köyü'nde yaklaşık 12 bin yatak kapasiteli 200 tesis tamamen doldu. Yüzde 100 doluluk seviyesine ulaşan tesisler müşteri kabul edemiyor. Otellerde ve pansiyonlarda yer bulamayan tatilciler, araçlarında ya da çadırlarda kalıyor. Yoğun nedeniyle ilçede araç park yeri sıkıntısı yaşanıyor.

Bölgedeki yoğunluk nedeniyle dalış okulları ve yamaç paraşütü firmaları tam gün çalışıyor. Tur tekneli ise gün boyu tatilcileri mavi tura çıkarıyor. Kaş Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın, yoğunluk nedeniyle Kaş, Kalkan ve Patara'da oturacak, yatacak yer bulunmadığını söyledi. Tüm otel ve pansiyonların dolduğuna işaret eden Aydın, "Birçok kişiyi, Demre ve Finike'de gecelemeleri konusunda yönlendirdik" dedi.

Kaş Kaymakamlığı, Kaş ve Kalkan belediyelerinin yoğunluk nedeniyle aksaklık yaşanmaması için gerekli önlemleri aldığını vurgulayan Aydın, "Şu ana kadar hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Kaş ve çevresinde 12 bin yatak var. Ama şu anda bizim tahminlerimize göre, Kaş ve çevresinde 17-18 bin tatilci var. Kaş ve çevresi, turizmde son yılların en yoğun günlerini geçiriyor. Tatilcilerin büyük çoğunluğunu, Türk vatandaşları oluşturuyor. Kaş'ı tercih eden tüm Kaş severlere teşekkür ediyoruz" dedi. 

Son Güncelleme: 13.08.2013 10:23
Anahtar Kelimeler:
AntalyaKaşTatilciIzdiham
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.