Bu işte bir gariplik var

Antalya’nın yılda yarım milyon turist ağırlayan ilçesi olarak istatistiklerin ilk sıralarında yer alan Aksu’da kent merkezi turizme hasret yaşıyor.

16 Kasım 2015 Pazartesi 13:19
Bu işte bir  gariplik var


KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nın istatistiklerine göre Aksu ilçesi, Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ultra lüks standartlarda 25 otelde 27 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip olan Aksu’nun Kundu turizm bölgesine, yıl boyunca yarım milyonun üzerinde yabancı turistin geldiği ediliyor. Ancak bu turistlerin çok azı çevre gezilerine katılıyor.

AKSU’YA KRAL GELDİ
Kundu’da son olarak Suudi Arabistan Kralı misafir ediliyor. Liderler Zirvesi için gelen Kral Salman bin Abdülaziz, 16 kamyon eşya, 65 adet Mercedes otomobil ve 1000 kişilik refakatçisi ile Mardan Palace oteline yerleşti. Aksu ilçe sınırları içinde 18 gün tatil yapmayı planlayan Arabistan Kralı, dünyanın bütün ünlüleri gibi, ilçe merkezinden habersiz olarak ülkesine dönüyor.

MİLYARLARCA DOLAR
Birkaç hafta önceki yol yatırımları ile Belek bölgesine bağlanan Kundu turizm alanındaki lüks otellerden ülke ekonomisine 1 milyar doların üzerinde döviz geliri ekleniyor. Buna karşın, Aksu Girişimci İş Adamları Derneği’nin talebi olan turizm çarşıları hayata geçirilmediği için bu süper gelir ilçe esnafında yansımasını bulmuyor. Aksu’da, Perge’ye giden güzergahların turizmin ticari boyutuna dahil edilmesi ve buralarda satış mağazaları, restoranlar ve kafeteryalar açılması talep ediliyor.
 

Son Güncelleme: 16.11.2015 13:23
Anahtar Kelimeler:
AksuTurizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.