Antik kente giriş 5 lira

Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki Likya Birliği'nin en önemli liman kentlerinden Andriake Liman Kenti'ne giriş ücreti 5 lira olarak belirlendi.

04 Temmuz 2015 Cumartesi 10:11
Antik kente giriş 5 lira
Likya Birliği'nin önemli liman kentlerinden Andriake, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik başkanlığındaki kazı ekibi tarafından 2009 yılında başlatılan kazılarda gün ışığına çıkarıldı. Ortaya çıkarılan plakoma (antik kentin her türlü ticari faaliyetinin gerçekleştiği alan), liman yapıları, şehir hamamı, sinagog, doğum ve batı anıtları, kilise yapıları, ana cadde, sarnıç Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edildi.

Bunun yanında M.S 129 yılında yapılan ve duvarları sağlam kalan Roma Dönemi Hadrian Granaryum'u da Likya Uygarlıkları Müzesi olarak restore edildi. Müzenin önüne 16 metre uzunluğunda Roma dönemi teknesinin reblikası, vinç ve yük taşıma arabası yerleştirildi. Likya Müzesi'ne, bölgedeki kazılarda ortaya çıkarılan eserlerin yerleştirilmesine halen devam ediliyor. Müze, eserlerin tamamen yerleştirilmesinden sonra ziyarete açılacak.

GİRİŞ 5 TL
Bölgeye gelenler müzenin açılmasını beklerken, Andriake Liman Kenti, geçen ay ziyarete açıldı. İlk ay ücretsiz ziyaret edilen kente girişler ücretli hale getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, antik kentin giriş ücretini ise beş lira olarak belirledi. 



Son Güncelleme: 04.07.2015 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.