Menderes Türel’le ilgili bir yayın kuruluşunda tefrika halinde verilen haberler ile yine aynı kuruluşun sahibi tarafından sosyal medya aracılığıyla tehdit edildiği iddiası ile Türel’in şikayetçi olmasının ardından yapılan polis baskını kent gündemine damgasını vurdu.

Yorumlarıma geçmeden önce kimsenin yanında veya karşısında olmadığımın bilinmesini “yaftalanmamak adına” ifade etmekte yarar görüyorum. Birileri kırmamak içinde lafı eğip, bükmeyeceğim. Konu hakkında objektif düşüncelerimi paylaşmaya çalışacağım.

Elbette bir basın kuruluşunun elde ettiği bilgiyi belge ile taçlandırdığı haberi okuyucusu ile paylaşması en kaçınılmaz sonuçtur. Zaten işimizin doğası da budur. Böylesi bir durumda herkese o haberi veya haberleri yapanların ardında olur.

Ancak bu “varan”lı haberlerin odağındaki Türel’le ilgili iddialar yeni değil. Daha önce bildiğim kadarıyla Akaydın Hoca tarafından dillendirildi. AKP İl Başkanı da “hepsiyle ilgili yargı kararları verilmiş, sorgulamalardan da geçirilmiş ve genel kurullarda ibra edilmiş konulardır” dedi.

Elbette AKP’den aday adayı olduğu iddia edilen bir kişi hakkında bu kadar çok sayıda olumsuz haberin adayın açıklanmasına ramak kala yapılması sıkıntılı bir durum. Zira belediye başkanlığını 4 yıl önce kaybetmiş bir insan hakkındaki iddiaların böylesi kritik bir süreçte haber yapılması kafalarda soru işareti bırakır.

Türel mevcut Büyükşehir belediye başkanı olsa ve bu iddialar gündeme gelse; benim dahası kamuoyunun yaklaşımı ve bakışı daha farklı olurdu. Başkan görevdeyken neler yapmış? denebilirdi. Oysa bunca süre sonra art arda bu kadar haberi açıklamak zor olur. En azından karşı tarafın bunca yıl beklediler şimdi tekrar aday olmamın önünü kesmek ve beni karalamak için yapılıyor deme şansı var.

Yada birileri de bu kadar belge geçen sürede neredeymiş? Neden haber yapılmadı ve seçime kısa süre kala haber oluyor? sorusunu sorduğunda yanıt vermek pek kolay olmaz sanırım. Eğer zorlanmam diyen varsa buyursun yanıtını versin. Bende köşemde yayınlayayım.

Aynı gazete daha önce de Rektör hakkında “varan”lı haberler yapmış ve konu yargıya gitmişti. Sanıyorum Türel haberlerindeki süreçte ondan daha farklı olmayacak.

Bu vesile ile adayların belirleneceği dönemler veya seçime çok kısa sürelerin kaldığı dönemlerde basın olarak yaptığımız haberlere daha fazla dikkat etmemiz, daha ince eleyip, sık dokumamız gerektiği düşüncesindeyim. Yoksa haklı ve doğru bir haber bile yapmış olsak kamuoyunda yansıması farklı oluyor.

Ve çoğu zaman haberi yapan meslektaşlarımız aleyhine çeşitli ithamlar ortaya atılıyor. Örnek verecek olursam; bu olayla ilgili olarak, işin arka planında kişisel bir kavganın olduğu fısıltı halinde konuşuluyor. Dahasına girmeye gerek yok.

Öte yandan Türel’in sosyal medya üzerinden tehdit edildim iddialarının ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. O konuda bir fikrim yok. Basından takip ettiğim kadarıyla bu iddia üzerine bir baskın yapılmış. Yine anladığım kadarıyla bu konuyu da yargı çözecek. Hayırlısı ne ise o olsun.

Ama hayatta yaşadıklarımı ve bildiklerimi soracak olursanız; internet üzerinden klavye delikanlılığı yaparak, sosyal medya üzerinden çeşitli mesajlar atan çok insan gördüm. Zora geldiklerinde o delikanlılıktan eser kalmadığını söylemeliyim. İşi dansöze bağlayıp, genelde “şikayetçi olan kişiyi kast etmedim” şeklinde konuştuklarına şahit oldum. Erkeksen ve söylüyorsan arkasında duracaksın. Latik patladı, şoför atladı demeyeceksin. Bunu yapamıyorsan da konuşmayacaksın Kardeşşş…

Sonuç itibarıyla kamuoyunda haklı veya haksız nedenlerle basının imajını bozan olayların önüne geçmesi gereken bir oluşum var mı? Şeklen ve ismen var. Ama ne iş yapar derseniz, bunun yanıtı bende değil. En azından ben bilmiyorum. Başkanını arayıp sorun derim. Mutlaka yaptıkları hizmetleri! Uzun uzun anlatacaktır.
Sağlıcakla Kalın…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.