KEP ile bir ileti yeter

KEP e-Defter, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-imza ve e-Saklama gibi hizmetler ile şirketlerin e-dönüşümünü sağlayan Türkiye’nin ilk özel kurumu TÜRKKEP Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven, dijitalleşme yolunda Türkiye’nin geldiği son noktayı değerlendirdi. Ataseven, KEP ile işlemlerin çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde halledilebileceğini söyledi

25 Şubat 2020 Salı 16:13
KEP ile bir ileti yeter

TÜRKKEP Genel Müdür Yardımcısı Olgar Ataseven, dijital dönüşüm konusunda 2019 yılı sektör değerlendirmesi ve 2020 yılı beklentileri ve hedefleri hakkında açıklamalar yaptı. KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) ile ilgili bilgi veren Ataseven, tüm sektörlerde rahatlıkla kullanılabilecek olan KEP’in son derece güvenli olduğunu söyledi. Ataseven, Antalya’da ve Türkiye’de e-imza kullanımını arttırmak istediklerini belirtti. 

GEÇERLİ VE GÜVENİLİR

Elektronik imzada Türkiye’nin ortalamanın altında olduğunu belirten Olgar Ataseven, “Elektronik imza ilk çıktığında yılda 2 bin satılırken, şimdi 600 bin imza satışı yapılmakta.  Şirketler ihalelerde elektronik imza girişleri yapıyor. Bu imzalar işinizi kolaylaştırıyor. Elektronik imza sanal noter gibi işliyor. Kayıtlı imza hukuken geçerli ve güvenilir. KEP mevzuatında, KEP ile yapılan bir bildiride anlaşmazlık anında senet hükmündedir. Alt yapıyı sağlayan bir şirketiz. Bir KEP iletisini alıp muhatabın posta kutusuna gönderiyoruz. Bu sistemi farklı sektörlerde arttırmayı düşünüyoruz. Bir bayi ağınız varsa bu bayilerin de sözleşme yürütülüyorsa tüm bunları KEP ile yaptığınızı düşünün. Kağıt masrafı ve bayinin ‘Bu iletiyi almadım’ deme şansı yok. Tüm iletileri ve belgeleri yirmi yıl saklıyoruz. Bizim amacımız bunun yaygınlaşmasını sağlamak. KEP güvenli iletidir. Elektronik imza da bunun bir bileşkesidir” dedi.

ANTALYA’DA KULLANIM ARTMALI

Genel Müdür Vekili Dilek Akyürek ise, TÜRKKEP’in altyapısını kendi oluşturduğunu belirtti. Akyürek, “Banka ve sigorta sektörü, bizlerin sistemi üzerinden kullanmaktadır. KEP ile yollanan tüm iletiler inkâr edilemez. Doktorlar, Barolar, Ticaret Odaları, Askeriye ve Emniyet elektronik imza kullanmaktadır. Çamaşır makineniz bozulduğunda muhatap aramaya gerek duymadan elektronik imza ile bu ileti direkt firmanın ilgili birimlerinin önüne düşüyor ve çok kısa sürede sorununuz çözülüyor. Bu yüzden elektronik imzanın Antalya’da hak ettiği yere ulaşmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.02.2020 19:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.