İki ay sonra bir yılını tamamlayacak Tarım Medya gazetesi, tarıma dair A’dan, Z’ye bütün konuları sayfalarına işleyerek, yoluna hızla devam ediyor. Her ayın ortasında okuyucuyla buluşan gazetemizin bu sayısında yine çok özel röportajları bulacaksınız.

Bu sayı Antalya’da tarımın sözünü söyleyen Antalya Tarım İl Müdürü Gökhan Karaca Beyefendiyle Antalya tarımı ve başlayan örtü altı üretim sezonuyla ilgili konuları ele aldık. Bu yıl domates üretiminde ki artışın sebepleri, muz ve tropik meyvelere yatırım, e- devlet üzerinden çiftçilere sağlanan kolaylıklar, moda ürünler ve daha birçok konuyu bu gazete de bulabilirsiniz.

Antalya sahil şeridinde başlayan ve yaklaşık Haziran ayına kadar devam etmesi planlanan yaş sebze ve meyve üretimi ve hasatlarına yönelik Gazipaşa’dan, Kaş ilçemize kadar Ziraat Odası başkanlarımızdan görüşler aldık. Başkanlar, ilçelerinde ne var, ne yok, neler üretiliyor gazetemiz için paylaştılar. Kendileriyle yaptığımız söyleşiyi okumanızı tavsiye ederiz.

Antalya’nın bir dönem ekonomik kalkınmasında öncü olmuş ve 20 bin kayıtlı üyeye sahip güçlü bir kuruluş Antbirlik Genel Müdürü Hasan Yıldız Beyefendi, kurum hedeflerini ve yeni projelerini anlattı.

Yine sayfalarda karşınıza çıkacak bir diğer konu, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan beyefendi önemli konuların altını çizdi. Başkan, bu yıl yüzde 20’yi aşan bir ihracat beklediklerini ve Antalya’da üretilen domatesin mutlaka coğrafi işaret almasına vurgu yaptı. 

Kısaca şunu belirtmek isterim ki tarımda ki yenilikler, ihracat rakamlarımız, teknolojinin getirdikleri ve sağladıkları kolaylıklar, yeni ürünler, yeni gelişmeler yine birbirinden farklı konularla bu sayıda.

Şimdiden herkese keyifli okumalar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.