Geçen hafta MHP Aksu İlçe Başkanı Hasan Efe Üstün’ü yönetim kurulu üyeleri Mustafa Çetinkaya ve Sedat Temel ile beraber misafir ettik. Samimi sohbetimizde MHP’nin İlçe Başkanı Üstün’e hem bizim, hem de kamuoyunun merak ettiği birçok soruyu sorduk.

İşte sorular ve cevaplar 

Öncelikle hayırlı olsun. Esnafsınız, bugüne kadar aktif siyasetin içerisinde değildiniz. Birden bire kendinizi aktif siyasetin içerisinde buldunuz. Atamayla ilçe başkanı oldunuz. Gerçekleştirdiğiniz kongreyle de güven tazelediniz. Bu süreci bize anlatır mısınız?

Şöyle ifade edeyim, gençliğimde Ülkü Ocakları’nda yetiştim. Babam Çalkaya Beldesi’nin kurucu başkanlarından. Aksu İlçe Teşkilatı’nın kurulmasında emeği geçen biridir. Bizler zaten MHP’nin alt kademelerinde görev yaptık. Kooperatif Başkanlığı görevini yürüttüğümden dolayı aktif siyasette yer almıyordum. Fakat hiçbir zaman için, siyasetten de uzak durmadım. Hilmi Başkanımla geçmişe dayalı bir dostluğumuz var. Görev talep etmedik. Görev verildi. Uygun görüldük. Verilen görevi layıkıyla yapmak için bayrağı teslim aldık.

4 aydır MHP İlçe Başkanlığı görevini yürütüyorsunuz. Bu süreçte neler gelişti, neler yaptınız?

Görev verildikten kısa bir süre sonra, kongre kararı aldık. Atanmış bir ilçe başkanıyken, seçilmiş bir ilçe başkanı olarak görevimizi devam ediyoruz. 4 aylık süreç zarfında küskünlükleri barıştırmak ve kırgınlıkları gidermek için görüşmeler yaptık. Partimizin temelleri sağlam. Geçmişte kopmalar olmasına rağmen hala dimdik ayaktayız. Davamıza devam ediyoruz. Partimizin Aksu İlçe Kongresini gerçekleştirdik.

Kırgınlıkları ve küskünlükleri giderme adına, attığınız adımlarda bir dönüşüm sergilendi mi?

Ülkücü camiadan gelen insanlar hiçbir zaman için davasına küsmez. Şahıslara küserler. Biz şahıslara küsmemesi anlamında çok sayıda kişiyle iletişime girdik. Gönüllerini aldık. Problemleler, sıkıntılar ve benimsememeler olabilir. Ama tüm buna rağmen hiçbir ülkücü ve MHP’li davasına sevmezlik yapmaz. Görüşmelerimizde olumlu sonuçlar aldık. Değişim Aksu’da bir ivme kazandırdı.

Yönetim listenizi oluştururken hangi kıstaslara göre hareket ettiniz. Neyi temel aldınız?

18 yedek, 18 asil olmak üzere 36 kişiden oluşan bir yönetim oluşturduk. Asil ve yedek ayırtmaksızın çalışmalarımıza devam ediyoruz. Genç ve dinamik bir ekibimiz var. Vizyon sahibi, düzgün insanların olduğu bir ekip kurduk. Çok sayıda partili yönetime girmek istedi. Malum bir sınırımız vardı. Bu sınırı aşamazdık. Toplumun her kesimini temsil eden bir yönetim kurulumuz var.

Yönetim listeniz 36 kişiden oluşuyor. Aksu’da da 35 mahalle var. Yönetiminizi oluştururken mahalle dengelerini göz önünde mi bulundurdunuz?

Öyle bir çalışmamız olmadı. Ama ilerleyen zamanlarda, mahalleler bazında mahalle temsilcileri ve mahalle başkanlarını oluşturacağız. Bunların kendi alt grupları olacak.  Böyle bir değerlendirmenin içerisine gireceğiz.

Yönetiminizde kaç kadın yönetici var?

Bir kadın yöneticimiz var. Maalesef Aksu’muzda kadınların aktif siyasette yer alması anlamında sıkıntı var. Bunun yanı sıra İlçe Kadın Kolları yapısının kurulması anlamında çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah sıkıntıları hep beraber aşacağız.                                                                                                                                                 

Bundan sonraki izleyeceğiniz yol nasıl olacak. 4 ay zarfında bir tecrübe kazandınız. Kongrede güven tazelediniz. Bu tecrübenizi nasıl yansıtacaksınız.

2023-2024’e hedeflendik. Çalışmalarımız bu yönde. Sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız. Vatandaşlarımızla bire bir iletişim halinde olacağız.

Aksu’da aynı zamanda ittifak paydaşısınız. Belediyeyle olan diyaloglarınız nasıl?

Diyaloğumuz gayet güzel. Cumhur İttifakının bir paydaşıyız. Herhangi bir sıkıntı ve problemimiz yok. Nifak sokmak isteyen çok sayıda insan var. Ama biz bunlara meyil vermiyoruz.

Siz bunları ifade ederken, kamuoyun da ufakta olsa pürüzlerin olduğu ifade ediliyor. Bu arada tabanızın beklentilerini iletme anlamında sağlıklı bir iletişim sağlayabiliyor musunuz? Kısacası tabanınızın beklentilerine yanıt veriliyor mu?

Yasal ölçekli her talebimize yanıt alabiliyoruz. Aramıza sıkıntı oluşturacak herhangi bir gerginliğimiz yok. Hiçbir zaman içinde olmayacak. Genel Başkanımız neyi emrettiyse bizde bunu Aksu’da uyguluyoruz. İttifakımıza zarar vermeyecek her türlü özveriyi ortaya koyuyoruz. Buna dikkat ediyoruz.

Bu arada MHP’nin Aksu’daki tabanının ittifaka bakış açısını nasıl görüyorsunuz?

Biliyorsunuz Genel Başkanımız Devlet Bey,  Cumhur ittifakına bağlı kalmamızı emretti.  Bizde Genel Başkanımızın emir ve talimatı doğrultusunda hareket ediyoruz. Tabanımızda aynı doğrultuda hareket ediyor. Bizde Lider bir, söz de birdir. Biz Liderimizin sözünden emrinden dışarı çıkmayız. Bu arada herkesi de mutlu edemezsiniz. Mutlu olmayan insanlarda vardır.

Pandemi’den kaynaklı olarak siyasi hareketliliğin en durgun olduğu dönemde aktif siyasete atıldınız. Bireysel olarak siyasetteki hedefiniz ve çıtanız nedir? 

Şu an zaten İlçe Başkanıyım. Bundan daha güzel bir hedef olamaz. Bundan ilerisini soracak olursanız, önümü görmeden bir şey söylemek yanlış olur. Genel Başkanımız ne tür emir ve talimat verirse, ben buna uyarım. Bugün -Ülkü Ocakları’nın temizliğini yap- derse, gider yaparım. Çaycı’da ol derse, gider yaparım. Bundan yana gocunmam. Görevler istemeyle olmuyor.  

4 aylık süreç zarfında kaç üye kaydettiniz. Öncesi ve sonrası arasında bir fark var mı?

Fark var. Geçmişi irdelemek istemiyorum. Geçmiş yönetiminde çok büyük emekleri var. Hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum.  Bayrak değişimi yaşandı. Ben önümüzdeki 4 aylık süreçten sorumluyum. Ayrıca bizler 4 aylık süreç zarfında 120’ye yakın üye kaydı yaptık. Değişimden kaynaklı bir hava oluştu. Partimizin kapısı sürekli açık. Partimize üye olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Genel Başkanınız Devlet Bey’in son zamanlarda küskünlere, “Yuvaya dönün” şekliden bir çağrısı var. Siz Aksu’da bu anlamda ne tür çalışmalar yaptınız?

Öncelikle şunu belirtmek isterim, Genel Başkanımıza hakaret etmemiş ve aynı zaman da davasına hakaret etmemiş, herkese kapımız açık. Şu an da geri dönüşler var. Devam edecek. Sizler ileriki süreçte bunları göreceksiniz.

Bu söyleminizde şunu mu anlamalıyız. Önümüzdeki günlerde partinize katılımlar mı olacak?

Aksu arenasında ciddi anlamda dönüşler olabilir. Yakın zamanda bunu göreceksiniz. Sürprizlerimiz olacak. Sürprizlere açık olun.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Aksu’ya hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her şey Aksu için. Aksu’ya yapılacak her türlü güzellikte elinizi taşın altına sokmaya hazırız. Amacımız Aksu’ya hizmet etmek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.