Nepal Hükümeti dağcılarımızı ödüllendirdi

Everest Dağı'na tırmanan Türk dağcıları, Nepal Hükümeti altın madalya ile ödüllendirdi.

29 Ocak 2014 Çarşamba 12:02
Nepal Hükümeti dağcılarımızı ödüllendirdi
Everest Dağı'na ilk tırmanışın 60'ıncı yıl kutlamaları nedeniyle İstanbul The Marmara Otel'de düzenlenen ödül töreninde Everest'e tırmanan Türk dağcılar Nasuh Mahruki, Tunç Fındık, Yılmaz Sevgül, Haldun Ülkenli ve Mustafa Kalaycı'ya madalyaları törenle takıldı. Nepal Tourism Board tarafından organize edilen geceye katılan Nepal Fahri Başkonsolosu Prof. Dr. Günseli Malkoç, Türk dağcılara Nepal Hükümeti tarafından gönderilen altın madalyalarını takdim etti. 



8 bin 848 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek noktası Everest'in zirvesine tırmanmanın dağcılar için bir ayrıcalık olduğunu belirten Antalya Akut Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, "13 saat süren bir tırmanışın ardından zirveye ulaşmıştık" dedi. 





Everest Dağı'na tırmandığı günü dün gibi hatırladığını vurgulayan Yılmaz Sevgül, "Muhteşem bir dağ. Zorluğu anlatılacak gibi değil. Profesyonellerin bile limitlerini zorladığı, kimi zaman insanı karamsarlığa bile sürükleyebilecek engellerle her an karşılaşmanız mümkün" diye konuştu.



Everest Dağı'na 28 Mart 2010 günü Nasuh Mahruki ile birlikte tırmanan Sevgül, zirvede Türk Bayrağı açmıştı.

Son Güncelleme: 29.01.2014 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.