Elmalı'nın başpehlivanı Orhan Okulu

Bu yıl 661'ncisi gerçekleştirilen Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin başpehlivanı, Orhan Okulu oldu.

09 Eylül 2013 Pazartesi 13:40
Elmalı'nın başpehlivanı Orhan Okulu
Finalde Mehmet Yeşil Yeşil ile karşılaşan Orhan Okulu, puanlamada rakibini yenerek hedefine ulaştı. Okulu, altın kemeri Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ve 661'nci Güreş Ağası Cemal Ekşioğlu'nun elinden aldı. Bu yılki güreşlerin ağalığını, 3 yıl üst üste güreş ağası olan işadamı Cemal Ekşioğlu, oğlu Galip Ekşioğlu'ndan 150 bin TL'ye tekrar geri aldı. Bu yılki güreşlere 44 başpehlivan olmak üzere toplam 784 pehlivanın katıldı.

Elmalı Belediye Başkanı ve Güreş Tertip Komitesi Başkanı Hüseyin Altıntaş, Elmalı Yeşilyayla Güreşleri'ne devlet tarafından tam destek verilmesini istedi. Altıntaş, "Güreşler 3 gündür sabahtan akşama kadar devam etti. Ata sporumuz güreşlerin devam etmesi için devlet yöneticilerimizden destek vermelerini istiyorum. Bu tür büyük organizasyonlar mahalli imkanlarla yapılamamakta, bizleri zor durumda bırakmaktadır" dedi. 

Son Güncelleme: 09.09.2013 14:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.