Antalyaspor'da hedef 2023

Medikal Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi'nde gazetecilere konuştu. Göreve geldiği 1,5 aylık dönemde yaşadıklarını aktaran Başkan Gencer, transferlerle ilgili merak edilenleri anlattı.

01 Ağustos 2013 Perşembe 16:39
Antalyaspor'da hedef 2023

Dünyanın tanınmış 3 büyük firmasından biri ile isim, forma ve stat sponsorluğu dahil görüşmeler yaptıklarını söyleyen Gencer, bunun gerçekleşmesi halinde kulübün önümüzdeki 10 yılının kurtulacağını belirtti. Teknik Direktör Samet Aybaba gibi tecrübeli bir isimle hoca sorununu çözdüklerini belirten Başkan Gencer, bu konuda çok isabetli bir karar verdiklerini ve geleceğe umutla baktıklarını söyledi.

'DEFİNE ALDIK' SÖZÜNE AÇIKLAMA
Göreve geldikleri zaman define aldıkları yönünde yaptıkları açıklamaların bazı kesimler tarafından yanlış anlaşıldığını da ifade eden Başkan Gencer, “Define aldık derken bunu dalga geçmek için ve kulübün kasası para dolu diye demedik. Bizim için 5 yıldır Antalyaspor'un Süper Lig'de yer alması ve ligi geçen yıl 7'nci sırada bitirmesi, sözleşmeleri devam eden iyi oyuncu kadrosunun olmasını kastettik. Bunu söylemek istedik, bunu şov amaçlı söylemedik. Katkı sağlayabilecek her türlü eleştiriye açığız" dedi.

LİGE BORÇSUZ BAŞLAMAK İSTİYORLAR
Göreve geldikleri günden bu yana 6 milyon lira borç ödediklerini ve kulübün kasasında da 3 milyon lira bulunduğunu kaydeden Başkan Gencer, sezon başlamadan önce de oyuncuların garanti paraları, geçmiş alacaklarıyla beraber vergi taksitlerini, yöneticiler olarak aralarında toplayacakları 12-13 milyon TL borç para ile ödeyeceklerini söyledi. Başkan Gültekin Gencer, hiçbir futbolcunun bu döneme yönelik bir lira dahi alacağı kalmadığının altını çizerek şöyle şöyle konuştu:

4357 KOMBİNE SATILDI
“Biz bu yılı değil, önümüzdeki 10 yılın Antalyaspor'unu planlamak istiyoruz. Milan Baros transferi Türkiye ve Avrupa basınının gündemine geldi. Bize çok oyuncu öneriliyor, ama biz bu futbolcuların hiçbirinin bütçesinin altından kalkacak durumda değiliz. Bunların altından kalkmamız için Antalya'nın buna inanması lazım. Açılacak yeni 33 bin kişilik stadımızı doldurmanın hesaplarını yapıyor olması lazım. Kombine bilet satışlarında geçen yıla göre artış var. Toplam 4 bin 357 kombine bilet satılmış ve bu güzel bir rakam. Göreve gelir gelmez ıslak imzamla tüm STK'lara, işadamlarına kombine bilet almaları için mail, faks ve mektup yolladık. Henüz geri dönüş olmadı. STK'lardan bize bilet talebi gelmedi, büyük şirketlerden de gelmedi."

MERSİN İDMANYURDU'NDAN HUM'A YENİ TEKLİF GİTTİ
Şova kaçmadan transfer yapmak istediklerini anlatan Gültekin Gencer, yönetim olarak transfer yapmak için kararlaştırdıkları isimler için Samet Aybaba'dan teyit aldıklarını söyledi. Aybaba'nın oyuncu alımında Atiba dışında hiçbir futbolcu için isim telaffuz etmediğini anlatan Başkan Gencer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir orta saha bir stoper oyuncu istedik. Mersin İdmanyurdu'nda stoper oynayan Joseph Hum transferi gündemimize gelmişti. Geçen yıl Mersin'den aldığı paradan daha fazla para teklif ettik. Nasıl olsa Antalyaspor'a yeni yönetim geldi, bunların sokağa atacak çok parası var düşüncesiyle çok anormal paralar istediler. Mersin İdmanyurdu'ndan Hum, dün itibarıyla ona yaptığımız teklifi kabul ettiğini ve Antalyaspor'a gelmek istediğini söyledi. Biz de ona karşı teklifimizi sunduk ama kesin bir transfer durumu söz konusu değil. Anton Ferdinand eşinin doğum yapacak olması nedeniyle takıma katılamadı normalde salı günü gelecekti. Bize attığı mailde hafta sonuna kadar Antalya'ya geleceğini söyledi."

BEŞİKTAŞ'IN ATİBA ÇALIMI 
Beşiktaş'ın transfer ettiği Atiba konusunda sitemde bulunan Gültekin Gencer, şunları söyledi: “Atiba ismi gündeme geldiği zaman biz nezaketen Beşiktaş'ın asbaşkanını telefonla aradık. Bu görüşmemiz 15 gün önce oldu. Çünkü bir ara onlar da Atiba ile ilgileniyordu. Onlara sorduğumda bana kesinlikle transferin olmadığını söylediler. Ben de hangi noktalarda oyuncu ile transferin tıkanma noktasına geldiğini sordum ve yardım istedim. Bize Atiba transferine devam edebileceğimizi, kendilerinin kesinlikle düşünmediklerini söylediler. 550 bin Euro'ya anlaşmıştık. O gece bu paraya bize hayırlı olsun denmişti. Daha sonra futbolcunun menajeri tarafından Türkiye istenmiyor diye bir şey söylendi. Bize oyuncunun AZ Alkmar, Sevilla, Premier Lig'den bir takımla görüştüğü söylendi. Premier Lig takımının Beşiktaş olduğunu öğrendik. Biz transfer görüşmelerimizi sürdürürken tabi fiyat yükseldi. O gece yine Beşiktaş'ı aradım ve sizin Atiba ile ilginiz var mı diye sorduk, kesinlikle yok dediler. Biz Ronaldinho ile ilgileniyoruz, Atiba bizim gündemimizde yok dediler. Biz de Yunan takımlarıyla çekişiyoruz düşüncesiyle belli bir rekabete giriştik. Beşiktaş kulübünden 'Biz bilmiyoruz ama transferi Bilic yapmış olabilir' cevabı geldi. Bizim Beşiktaş'la dostluğumuz bu konudan dolayı bozulmaz. Beşiktaş ile kötü olmayız."

10 YIL SONRASI DÜŞÜNÜLÜYOR
Stoper ve orta saha olmak üzere iki transfer daha yapacaklarını ve böylece transfere son noktayı koyacaklarını vurgulayan Gencer, konuşmasını şöyle noktaladı: “Fenerbahçe'den satışa çıkacak yabancılar vardı onlarla ilgili de görüşeceğiz. Bugün öğleden sonra Süper Lig'de iki defa şampiyonluk yaşamış bir futbolcu Antalya'ya gelecek. Eski Fenerbahçeli futbolcu Lugano 2.7 Milyon Euro garanti parası var oynadığı kulüpte. Paris Saint Germain bize fiyatı yarı yarıya çekelim diye teklifte bulundu. Biz de karşı bir teklif yaptık ama olacağını sanmıyorum, olursa da ballı kaymak olur. Fenerbahçe bize Holmen dışında birkaç yabancı oyuncu önerdi. Fenerbahçe'den oyuncu almak hem çok kolay hem çok zor. Şu anda oyuncu fazlaları olduğu için alınabilir belki ama oyuncuların garanti paralarından dolayı alamayız."

"Fenerbahçe'nin en düşük oyuncusunun garanti parası 900 bin Euro'dan başlıyor. Abudabi'den ismini açıklamak istemediğim bir firma ile bayramdan sonra görüşmemiz olacak, şu anda çok sıcak bakıyorlar. Bu firma forma, isim ve seneye bitecek yeni stadımızın isim sponsorluğunu istiyor. Görüşmelerimizi bir asbaşkanımız sürdürüyor. Abudabi'ye sürekli gidip geliyor. Çok ciddiye aldığımız bir görüşmeyi yapıyoruz. Antalyaspor bu firma ile anlaştığı zaman takımın gelecek 10 yılı kurtulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na resmi olarak yeni statla ilgili başvurumuzu yapacağız." Konuşmanın ardından TSYD Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Okumamış tarafından, Başkan Gencer'e anahtarlık takımı hediye edildi. 

Son Güncelleme: 01.08.2013 16:54
Anahtar Kelimeler:
Gültekin GencerAntalyaspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.