Ali Sipahi Kupası'nda Kemer rüzgarı

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde oturan Kenan Kar ve kopilotu Soner Tamer, Ege Rallisi Ali Sipahi Kupası'nda genel klasman ve kategori 2'de birinciliği elde etti.

26 Temmuz 2018 Perşembe 11:00
Ali Sipahi Kupası'nda Kemer rüzgarı

Kemer'de oturan ve 2015 yılından bu yana 15 ralliye katılan Kenan Kar ve kopilotu Soner Tamer, Türkiye Ralli Şampiyonası'nda hedef büyüttü. 13- 15 Temmuz tarihlerinde düzenlenen, 2018 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın üçüncü yarışı olan NG Kütahya Seramik 28'inci Ege Rallisi'nde Ali Sipahi Kupası'na katılan Kenan Kar ve Soner Tamer, bu yarıştaki performanslarıyla genel klasman ve kategori 2 birinciliğini elde etti.

Bu yarışlarda amacının hem Ali Sipahi Kupası'nı hem de kategori 2 birinciliğini Kemer'e getirmek olduğunu söyleyen Kenan Kar, "Şu an kupada 4 ralli daha var. Sıradaki ralli 4- 5 Ağustos tarihlerindeki Yeşil Bursa Rallisi. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Takvimdeki asfalt zeminli son ralli. Bizim tercihimiz toprak ralliler. Rallinin ruhuna daha uygun olduğunu düşüyorum. Daha çok eğleniyoruz" dedi.

13- 15 Temmuz'da İzmir'de organize edilen Ege Rallisi'nde bu sezonun ilk birinciliklerini aldıklarını kaydeden Kenar Kar, "Hem Ali Sipahi Ralli Kupası'nı genel klasmanda kazandık hem de kategori 2'de birinci olduk. Ege Rallisi bizim için zor başladı. Benim sağlık sorunlarım baş gösterdi. İlk gün yavaş kaldık. Ancak ikinci gün sabah ilk etaptan başlayarak etap zamanlarımızı iyileştirdik ve öğle servis arasına gelmeden liderliğe yerleştik. Öğleden sonraki etaplarda liderlik farkımızı koruyarak ralliyi başarıyla tamamlamış olduk" diye konuştu.

Sezonun ilk yarışı olan Eskişehir Rallisi'nin son etabında spin atarak birinciliği kaçırdıklarını ve ikinci olduklarını hatırlatan Kenan Kar, "Bu ralliden aldığımız puanlarla hem kategori 2 liderliğimizi sürdürüyoruz hem de ralli kupasının genel klasman birinciliğine puan eşitliğiyle yerleştik. Sıradaki yarışta bu puan farkını açmak istiyoruz" dedi.

'EN BAŞARILI SEZONUM BU YIL OLACAK'
Ralli kariyerindeki başarılara da değinen Kenan Kar, şöyle dedi:

"Kısa ralli kariyerimde bizim için çok değerli olan iki kupamız var büyük zorluklar ve talihsizliklere rağmen ilk sezonum olan 2015 yılında Hitit Rallisi genel klasman ikinciliği. 2016 ilk defa yapılan ve Avrupa Ralli Şampiyonası'na da puan veren Marmaris Rallisi'ni Ulusal Sınıf 4'ün 1'inciliği -ki benim için en kıymetlisi- çünkü gerçek bir rallide yaşayabileceğiniz her şey vardı. Yağmurlu hava, silecek arızası yaşadık, lastik patlattık, yağmur çamur kötü zemin, bir ralli. Daha birçok yarışta dereceler kazandık. En başarılı sezonumun da bu yıl olacağına inanıyorum."

BAŞKAN MUSTAFA GÜL'E TEŞEKKÜR
2000 yılından beri Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde çalışan Kenan Kar, "Zaten bu sporu yapmamdaki en büyük destekçilerimden birisi de Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'dür. Gül'ün spora ve sporcuya verdiği destekler sayesinde Kemer'de birçok genç büyük başarılara imza atmıştır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
KemerAntalya Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.