2008 yılında belde halinden çıkarak, Antalya’nın merkez ilçelerinden biri olma özelliğine sahip Aksu’da belediye başkanlık görevini üstlenmek en zorlu işlerden biri olmalı.

Gazete olarak 2012 yılından bu yana ilçe de çok şeye tanık olduk.

İlk kurulduğumuzda mevcut başkan İsa Yıldırım görevdeydi. Yıldırım, bir takım çaba içerisinde suyun üstünde ki işlere el atmaya çalışıyordu. Kendisi gezmeyi ve keyif yapmayı çok seven biri olduğu için o kadarına vakit ayırabiliyordu.

Zorlu bir görev üstlenen ve 2014 yılında görevi devralan Halil Şahin, ilçede sinirleri bozacak kadar radikal kararlar ve yapılanmalar içerisine girdi.

Tek tek hatırlayalım mı?

Her akşam Aksu’da bulunan 9 gece kulübüne araçlarla konsomatrisler taşınıyordu. Vatandaş el aman etmişti. Kadınlar feryat figan içinde kalmıştı. Öyle ki seralardan elde edilen kazançlar avuç avuç kocaları tarafından bu mekânlara dökülüyordu. İnsan başı mı kesilmedi? Yuvalar perişan mı olmadı? Hangisini söyleyelim. Buraları işleten kabadayılar, dönemin belediye başkanına nasıl bir korku salmışlarsa bu kadar feryada rağmen kapatılamadı. Halil Şahin göreve gelir gelmez bir gece de hepsine mührü vurdu geçti. Bu işten mağduriyet yaşayan herkes derin bir nefes aldı.

Semt polikliniği hızla hayata geçirilerek sağlık için önemli bir adım atıldı. Çok aktif bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. İnsanların sağlıkla ilgili acil problemleri ivedilikle burada çözülüyor.

2b arazilerinde rayiç fiyatların yüksekliği halkı tedirgin etmişti. Daha önceki belediye başkanı, bu konuda halkı sokağa dökmüş, yol kapatmış, mağduriyeti ilçe sınırlarına taşıyarak, çözüm aramıştı. Başkan Şahin, ilgili bakanlıklarla ve müdürlüklerle görüşmeler sağlayarak vatandaşa uygun ve taksitli rakamlarla mevcut yerleri almalarına öncü oldu. Atatürk Mahallesi’nin mülkiyet sorunu çözümünü ivedilikle sağlayan Şahin, yılların kangreni haline gelmiş, arap saçına dönmüş asla çözülemez denilen Çalkaya- Altıntaş bölgesinde alınan radikal kararlar doğrultusunda sorunların tek tek çözüme ulaşması için ortaya koyduğu çabalar sonuç verdi. Pınarlı bölgesinde insanlar çok ama çok ekonomik rakamlarla tapularına kavuşmaya devam ediyor.

Hükümet konağı, bir marketin üzerinde hizmet veriyordu. Merkeze en yakın Aksu, en ücra da kalmış gibi bir görüntüsü vardı. Çok yakında açılışı gerçekleşecek derli toplu hükümet binası ve millet bahçesi tamamlanmak üzere. Merkez cami bütün heybetiyle ilerlemeye devam ediyor.

Aksu’nun sağlığını bozan kokuyu hiç ama hiç hatırlamak dahi istemiyorum bile. Aksu Çayı ıslah projesi için EXPO 2016 alanının doğru yere planlanması da cabası.  

Hastane binası yavaş yavaş yükseliyor. Tarım, Turizm ve ticaret eşit ölçülerde hız kazanarak büyümeye devam ediyor. İki banka şubesi vardı. Şimdi bütün bankaların Aksu’da şubesi var. Neden? Finans hizmeti ticaretin olmadığı yere kurulur mu sizce? Kurulmaz tabi…

Bütün bunların şekil alması için bu işleri takip edecek, bu işlerin peşinden koşturacak iyi bir takıma ve takım başına ihtiyaç vardı. O takım başının adı Halil Şahin oldu. Kolay değil gerçekten şuan Aksu inşaat ve şantiye halinde, bittikçe ortaya güzel eserler çıkıyor. Aksu halkı başkanını takdir etmeli, güvenini eksik etmemeli ve desteğini esirgememeli diye düşünüyorum.

Halil Başkanı iki dönemdir hep sahada görüyoruz. Nereden buluyor bu enerjiyi bilemiyoruz ama ne tatili var ne dinlenmesi. Hafta içi ve hafta sonu her yerde. Sağlıkçı olduğundan ötürü vardır özel reçeteleri elbette.

Çalışmak, üretmek, bu olsa gerek. Bir gözüküp, iki göz boyayıp sonra aman ben mi kurtaracağım vatanı diyerek geri durmak, sefa sürmek değil diye düşünüyorum.

Halk bu adam, bu ekip bize hizmet sağlar, işimizi yürütür, mağdur etmez, ilçemizi geliştirir, ticaretimize hız verir diyerek sandıkta tercihini yapıyor. Vatandaş gözlemini doğru sağlıyor. Vatandaş makama gittiğinde kimi bulacağını, kiminle ilerleyeceğini ve yol alacağını iyi tespit ediyor.

Makamlar at oynatma, milleti “Bir şeyler” yerine koyma yeri değil. Vaktinde saatinde işine gelerek hizmet üretmek için çalışılan çaba sarf edilen emanet edilmiş yerler. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözetenlerin hak edeceği yerler.  Hizmet üretme, işini takip etme, taş üstüne taş koyma, gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmak için canla başla çalışma yerleridir.

Ülkemizde çok şükür yeniden bir yapılanma gerçekleşti. Uzman isimlere daha fazla görevler takdim edildi. Yukardan başlayarak yeni “Türkiye Yüzyılı” çalışmasının aşağılara doğru yol alacağına inanıyorum. Yönetim koltuklarına talip olan kişilerin geçmişleri göz önünde daha fazla bulundurularak yaklaşan yerel seçimler de görevler belirlenecektir kanaatindeyim. Bu yaşadığımız ilçemiz içinde söz konusu olacaktır.

Halil Başkanı ve ekibini başından beri takip ediyoruz ve ilçe için neler yaptıklarını gazete ve TV aracılığıyla kendi anlatımlarından ve yerinde çekimlerinden yayımlıyoruz. Tüm bunlar yapılırken şurada okul, burada park, falan yere Pazar yeri yaptım söyleminde bulunmamaya özen gösteriyor. İlçe için en elzem ve toplumun tamamını ilgilendiren projeleri dile getiriyor.

Şunu da unutmamak gerekir ki başarıyı zamanında kutlamak erdemliliktir, görev süresi içinde takdir edilmenin önemli olduğunu düşünüyorum.

Bazı insanlar zor görevler için dünyaya gelirler. Onları hep en sorunlu problemler bekler.  Başkan Şahin’de o değerli insanlardan biri olmalı. İşiniz çok zor. Hakkından geldiğini de biliyor insanlar…

Tarım, turizm ve ticarette bir numara Aksu ilçesi ve burada yaşayan ve yaşayacak vatandaşların bunu hak ettiğini ve hizmeti de yeterince aldığını düşünüyorum. Aksu’nun en güzel halini birlikte göreceğimizi umut ediyorum.

Perge Antik Kentinin değerli kadın başkanı, ev sahibi ve mevkidaşı Plancia Magna’nın heykelini de getirdi mi Halil Başkan, bu ilçe muhteşem olacaktır diye düşünüyorum.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.