Siyasi süreç hız kazanırken, partiler de belediye başkan ve meclis üyeliği aday adaylığı tamamlanmak üzereyken kadın başvurusu henüz göremedik Aksu'da.

Oysa partilerin seçim çalışmaların da en aktif ve en çok çalışanı kadınlar.

Tek tek ev gezen, tanıtım kitapçığı dağıtan, herkesin elini sıkan, hal hatır soran, sofrasına konuk olan, etkinlikler ve toplantılar düzenleyen her vakit kadınlar.

Ama gel gör ki aday adaylığı konusunda çok aktif rol alamıyorlar. Partilerin yönetimleri mi teklif götürme de zayıf, yoksa Aksu’da kadınlar mı geri planda durmayı tercih ediyor diye düşünürsek, izlenimlerim tekliflerin olmadığı yada zayıf olduğu yönünde gibi gözüküyor.

2024 seçimleri için Aksu’da kadınlarımızı sahada görmek isteriz. Birlikte çok daha güçlü ve başarılı olunur diye düşünüyorum.

Geçmişte az sayıda da olsa kadın siyasetçilerimizle çalışma imkanımız oldu. Onlarla birlikte Aksu siyasetinin hikayesini yazmak oldukça keyifliydi. Bu dönem daha fazlasını beklerken, neredeyse hiç olmaması çok üzücü.

Siyasette yol almış, emek vermiş, çalışmış kadınlarımızı görmek ister Aksu halkı. Bu konuda bize çok soru yöneltiliyor. Parti yöneticilerinin de henüz vakit sona ermeden bu konuda teklifler sunmalarını, seçim çatısını oluştururken kadın üyelerine yer vermelerini bekliyoruz.

Kadınların da içinde bulunacağı bir yönetimle hem daha sağlıklı hemde daha başarılı olunacağını düşünüyorum. Daha adil, toplumsal konulara daha duyarlı yaklaşacakları kanaatindeyim. Üstelik Aksu’ya sadece toplantıdan toplantıya gelen değil, burada bu halkın içinden kadınları mecliste görmek ister, Aksulu vatandaşlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.