Siyaset tarihinde alışık olduğumuz durumlardan biridir, siyasette ki insanların parti değiştirmeleri. Ama Aksu’da bu durum çok farklı. Kimin bir dakika sonra hangi kulvarda yarışacağını kestiremiyoruz.

Dün canla başla, kapı kapı gezerek kendini, mensubu ve belediye başkan adayı olduğu partisini tanıtmaya, anlatmaya çalışan Deniz Karataş, bugün başka bir partinin flaması altına girmiş. Bu davranışlar gerçekten akıllara durgunluk veriyor. Neredeyse 20 gün önce kime sorsanız Karataş, AK Parti kimliği ile biliniyordu.

Siyasette biraz da dik duruş olması gerekiyor diye düşünüyorum. Gençler rol modellerine baktığı vakit, siyasetten köşe bucak kaçıyorlar.

Siyasilerin ‘hayırlı reklamları’

Öyle siyasetçiler görüyoruz ki şu pandemi döneminde, ihtiyaç sahibi ailelere bir koli yardım verip, o verme anında bile fotoğraflar çektirip, sosyal medya ve gazetelerde boy gösterdiler. ‘Sağ elin verdiğini, sol el bilmesin’ diyen bir dinin mensubuyuz. Dinimiz bu tür reklam yardımlarına izin vermez. Bu gerçekten çok rencide edici ve onur kırıcı bir durum. Bunları algılamakta güçlük çekiyorum açıkçası. Kişilerin mali gücünün yerinde olması ve mali güçle insanların gönlüne girmeniz anlamına gelmez. Bunu siyaset yaptığını düşünen kişilerin, bir kez daha davranışlarını gözden geçirmeleri gerekiyor.

Kimse sizden zorla yardım istemiyor. Açıkçası bu yardımlar ‘hayırlı reklamlar’ gibi bir durumu ortaya çıkarıyor.

Emine Sarıtekeli’ye yeni görev

Emine Sarıtekeli uzun yıllar tanıdığım ve değer verdiğim bir insan. Siyasi yaşamında parti olarak nerede görev almışsa hakkıyla işini tamamlamış ve bayrağı bir sonrakine teslim etmiş bir hanımefendi. Ayrıca kendisi özel sektörde faaliyet yapmakta.

İYİ Parti kurulduğu günden bu yana, partinin ilk gününden bu gününe kadar görev aldı. Geçtiğimiz hafta İYİ Parti Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu İl Başkan Yardımcılığına getirildi. Kendisini aradım, hayırlı olsun dileklerinde bulundum. Ve şimdi ne yapacaksın diye sordum?  ‘Kurum ve kuruluşlara ziyaretler de bulunacağız. Ağırlıklı olarak kadın tarafına çalıştık. Kadınlara yönelik kooperatif oluşturup, ev hanımlarını iş dünyasına dahil ederek, ekonomik özgürlüklerini kazandırma projelerimiz olacak. Aksu için Turizm Bakanlığına bağlı Kurşunlu tarafında el emeği tezgâhları kurmak istiyoruz. İlerleyen zamanlarda böyle planlarımız olacak. Kadınların el işçiliğini dünyaya satmaları için imkânlar tanımak istiyoruz. Antalya’nın her ilçesine yetişmeye çalışacağız. Önce sivil toplum kuruluşlarını dinleyeceğiz. Onlarla birlikte toplum yararına yol alacağız. Ve kadınlarımıza köprü olacağız. Aslında kadın ve erkek ayrımı yapmadan herkese ulaşmaya çalışacağız.’ Dedi.

Kendisine çıkmış olduğu bu yolda başarı diliyorum ve tebrik ediyorum.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.