Vatan Partisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini bildirdi

Vatan Partisi 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini açıkladı.

23 Mayıs 2023 Salı 12:58
Vatan Partisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini bildirdi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala partiler destekleyeceği aday hakkında görüşlerini bildirmeye başladılar. Vatan Partisi Aksu İlçe Başkanı Mustafa Ertem yaptığı açıklamada Genel merkezlerinin aldığı karar üzerine Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Erdoğan'ı destekleyeceklerini  söyledi.

Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adayını destekleyeceklerini belirten Ertem, "Vatan Partisi 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a oy verme kararı almıştır. Cumhurbaşkanımız Erdoğanla Vatan Partisi ilk defa aynı cephede yan yana yer almıyor. Bu süreç 2013'de Silivri duvarlarını yıkmamızla ve Türk ordusunu kelepçesinden kurtarmamızla başladı. 2013'de devam eden çözüm süreci sona erdi. 2014-15 yıllarında Hendek Savaşlarında Suriye operasyonlarında, barış pınarı harekatı, bu harekatlarda aynı cephede yer aldık. 15- 16 Temmuz gecesi yapılan darbede aynı cephede bulunduk. Rusya krizini çözmede Vatan Partisinin rolü büyüktür. Ermeni soykırımı yalanını bitirmede partimizin rolü büyüktür. Genel Başkanımızın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde aldığı kararlar var. Sayın Cumhurbaşkanımızla emperyalizme karşı Atlantik sistemine karşı aynı cephede bir çok kez birlikte mücadele verdik. Bu süreçlerde Vatan Partisinin rolü büyüktür" dedi. 

 Vatan Partisi'nin Türkiye cephesinde olduğunu kaydeden Ertem,  "Türkiye'nin menfaatine Türk milletinin menfaati için Vatan Partisi elinden geleni yapar. ABD Emperyalizmine karşı başı diktir, kararlıdır, nettir. Burada Cumhurbaşkanımızın denge siyaseti altında güttüğü politikanın yanlış olduğunu bir çok defa söyledik. Atlantik sistemine karşı hatalarını söyledik. Türkiyenin yararına yaptığı işler de verdiği mücadelelerde her zaman aynı cephede yan yana durduk. Şimdi karşımızda iki aday var. Biri ABD Başkanının desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika'ya göbekten bağlı, politikalarını izleyen, onlara tavır alamayan, ABD'nin adayıdır. Cumhurbaşkanımız ise ABD'ye karşı bazı meselelerde dik durabilen bazı meslelerde geri duran bir adaydır. Burada Vatan Partisi'de bunu gözeterek milli meselelerde ki duruşu nedeniyle ve Vatan Partisi ile Türkiye'nin yararına aynı cephede durduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verme kararı almıştır" diye belirtti. 

Son Güncelleme: 23.05.2023 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.