Türel, esnafa referandumu anlattı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın meslekte 30 yılını dolduran esnaf için düzenlediği törende referandum süreci hakkında bilgiler verdi.

13 Nisan 2017 Perşembe 17:32
 Türel, esnafa referandumu anlattı

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın hizmette 30 yılı dolduran esnaf için düzenlediği plaket ve onur gecesine katıldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile çok sayıda şoför esnafının bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Türel, meslekte 30 yılını dolduran esnafı kutladı. "Büyüklerimize saygıyı unutursak, geleceğimizi kaybederiz" diyen Türel, geceyi düzenleyen Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan'ı tebrik etti.



"PARTİLİ OLMAK, TARAFSIZ OLMAYA MANİ DEĞİL"

Referanduma değinen Başkan Türel, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde cumhurbaşkanının siyasi parti genel başkanı olmasının tarafsız olmasına mani olmadığını vurgulayarak, “Taraflı olursa pasaport milletin elinde. Verirsin eline pasaportu gönderirsin. Ama tarafsız kalırsa bir kere daha seçersin. Hakkı kaç defa ise o kadar seçersiniz. Antalya'da en az oyu Konyaaltı İlçesi'nden aldım. Ama en önemli projelerimi Konyaaltı'nda yapıyorum. Boğaçayı Projesi'nin startını verdik. Eğer taraflı bir belediye başkanı olsaydım; en az oy aldığım ilçeye dönüp bakmamam lazımdı" dedi.

Başkan Türel, anayasa değişikliğiyle yapılmak istenenin devleti daha güçlü hale getirmek, omuzundaki yüklerden kurtarmak, ayağındaki zincirleri, bağları çözmek üzere hükümet sistemini güçlendirmekten ibaret olduğunu vurguladı. Türel, güçlü bir Türkiye istemeyen Avrupalı devletlerin de hayır propagandası yaptığını iddia etti.

Türel, konuşmasını Antalya'da yapılan yatırımları anlatarak sonlandırdı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, de konuşmasında Başkan Türel'den övgüyle söz ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanı sizi seviyor, siz de onu seviyorsunuz. Başın düşerse dara, Menderes Başkanı ara. O bakımdan belediye başkanımız kardeşimizdir. Ben Türkiye'nin her yerine gittiğim zaman Antalya'dan örnek veririm. Milletimiz bir ve birlik olduğu zaman büyük işlerin üstünden gelebilir. Ülkemizin geldiği seviye belli. Ülkemiz bir taraftan da büyüyor. Büyüdükçe hepimizin kısmeti de büyüyecek" dedi.



"ESNAF KAHRAMANI TÜREL"

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın da Antalya'nın şehir planlaması, çevre düzenlemesi, ulaşım imkânlarıyla bir dünya şehri olduğunun altını çizerek, “Şehirleri şehir yapan belediye başkanlarıdır. Sayın Türel'e teşekkür ediyorum. Görüyorum ki kendisi hizmetleriyle halkın kahramanı olduğu gibi bir de esnaf kahramanı. Böyle insanların adeti çoğalmalı Türkiye'de" ifadesini kullandı. 

Konuşmaların ardından meslekte 30 yılını dolduran şoförlere törenle plaket ve hediyeleri verildi.

HAL VE AKDENİZ SANAYİ SİTESİ ESNAFINA ZİYARET

Başkan Türel, referandum çalışmaları kapsamında önce hal esnafını daha sonra Akdeniz Sanayi Sitesi esnafını da ziyaret etti. Referandum sürecini anlatan Başkan Türel, esnaf için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin benzerinin belediyelerde uygulandığına dikkat çeken Türel, “Biz de sizlerin oyları ile bu şekilde seçiliyoruz. Bugün en çok tartışılan konulardan bir tanesi tek adamlık var mı? Yok. Hem belediye sisteminde hem de Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde tek adamlık vardır ama bu sistemdeki tek adam bellidir milletin ta kendisidir. Sistemin içerisinde milletten başka tek adamlık yok" dedi.

Başkan Menderes Türel, Akdeniz Bulvarı'nda Akdeniz Sanayi Sitesi'ne dönüşü sağlayan kavşağı katlı köprülü kavşak yapacaklarını söyledi. Cezaevi kavşağını da düzenleyeceklerini belirten Türel, Gazi Bulvarı'nda olduğu gibi ulaşımın rahatlayacağını kaydetti. 


Son Güncelleme: 13.04.2017 17:37
Anahtar Kelimeler:
EsnafTürelReferandum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.