Taş'tan, Böcek'e şımarık çocuk benzetmesi

Uzun zamandır basınla buluşmayan AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Taş, Millet İttifakı’nı hedef alarak, “Kimse şımarık çocuk edasıyla davranarak, AK Parti’nin başarısının üstünü örtemez” dedi

04 Temmuz 2019 Perşembe 18:08
Taş'tan, Böcek'e şımarık çocuk benzetmesi

Şımarık çocuk edasıyla davranıyorlar

Uzun zamandır basınla buluşmayan AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Taş, Millet İttifakı’nı hedef alarak, “Kimse şımarık çocuk edasıyla davranarak, AK Parti’nin başarısının üstünü örtemez” dedi

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, parti il binasında gazetecilerle bir araya geldi. AK Parti’nin 2002 yılından beri tüm seçimlerden zaferle ayrıldığını belirten Taş, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Antalya’da ulaştıkları 46.3 oy oranının bugüne kadar ulaşılan en yüksek oy oranı olduğunu söyledi. Taş, Millet İttifakı’nın zafer sarhoşluğu içinde olduğunu belirterek, “Kimse şımarık çocuk edasıyla davranarak, AK Parti’nin başarısının üstünü örtemez. Biz hiçbir zaman zafer çığırtkanlığı yapmadık” ifadelerini kullandı.

ZAFER ÇIĞIRTKANLIĞI YAPMADIK

İbrahim Ethem Taş, Antalya’da çok güzel işler yaptıklarını vurguladı. Taş, Millet İttifakı’nın zafer sarhoşluğu yaptığını savunarak, “Kimse bazı belediyeleri kazandı diye, AK Parti’nin başarısının üstünü örtemez. Biz 2002’den beri her seçimden zaferle çıktık. Hiçbir zaman zafer sarhoşluğu yapmadık, zafer çığırtkanlığı yapmadık” şeklinde konuştu.

VERİLEN SÖZLER UNUTULMAMALI

Sandıktan çıkan sonuca saygı duyduklarını belirten Taş, Muhittin Böcek’in verdiği sözleri unutmaması gerektiğini ifade etti. Taş, “Seçim öncesi şirin çocuk taklidi yapıp, seçimden sonra sözlerini unuttular. 20 yıllık belediye başkanlığı süresince kimseyi işten çıkarmadığını söyleyen Muhittin Böcek, Nisan sonuna kadar birçok kardeşimizi işten çıkardı. Birçok işçi kardeşimizi sürmek suretiyle onlara ve ailelerine zulüm ediyor. Muhittin Böcek, sen Konyaaltı Belediye Başkanlığı yaptın, Antalya’yı bilmezsin. Daha Antalya’yı tanımadan milleti sürmeye başladın” ifadelerini kullandı.

BU FİLMİ İZLEMİŞTİK

Büyükşehir Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın 49 üyesi olduğunu ifade eden Taş, verilen sözlerin takipçisi olacaklarını vurguladı. Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletin teveccühünü kazanan Böcek'ten sözlerinin arkasında durmasını hatırlatıyorum. Böcek her yerde yatırımları durdurdu. Antalya Antalya'ya yeter diyordu, ne oldu da borç edebiyatı yapmaya başladınız. Mecliste arkadaşlarımız soruyor, cevabı 'para yok'. Biz bu filmi daha öncede izlemiştik. Böcek, aynı filmi izleyeceksek şimdiden söylesin. Hizmet için borç edebiyatı yapacaksa milletimiz bu aymazlığa gereken cevabı verir".

SİNEK PROBLEMİ VAR

Antalya’da sivrisinek problemi olduğunu dile getiren İbrahim Ethem Taş, “Bunun nedeni, ihalenin zamanında yapılamaması ve gereken önlemlerin alınmamasıdır. Biz turist çok gelsin diye uğraşıyoruz ama turistler sivrisinekten rahatsız. Hadi projelere paran yok, sinek sorununu da çözecek kadar aklın da mı yok, paran da mı yok? İlaçlamada çalışan arkadaşlarımız 15 Nisan ile 15 Eylül arasında çalışır. Kışın sinek problemi olmadığı için bu arkadaşlarımız işsiz kalmasın diye ihtiyaç olan yerlerde çalıştı" diye konuştu.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Sarısu Kadınlar Plajı’ndaki brandaların kaldırılmasını kınadıklarını ifade eden Taş, “Antalya’da üç tane kadınlar plajı yaptık. İlk başta bize tepki gösteren kadın dernekleri sonradan teşekkür etti. 640 kilometrelik sahilinde, 1 kilometrelik kadınlar plajı mı gözüne battı? Kadınlar plajının brandalarını kaldırmak aymazlıktır, bu yapmak değil yıkmaktır. Yaptığımız projeleri koru, yarım kalan projeleri tamamla yeter. Biz Antalya’nın menfaatine olan her şey için Muhittin Böcek’e destek vermeye hazırız” dedi.

AYAKBASTI FİKRİ AK PARTİ’NİN

Turistlerden ayakbastı parası alınması fikrinin Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in fikri olmadığını söyleyen İbrahim Ethem Taş, şu ifadeleri kullandı: “Bu konuyla ilgili AK Partili vekiller tarafından TBMM’de önerge verildi. Bu, turistlerden alınan ve 10 lira ile 50 lira arasında değişen bir bedeldir. Elde edilen gelir, Antalya’nın tanıtımında kullanılır. Bir hafta içinde bu önergenin TBMM’de oylanmasını bekliyoruz. Bu Muhittin Böcek’in fikri değil, AK Partili vekillerin hazırladığı bir tasarıdır”.

PARTİMİZİ KARALADILAR

Büyükşehir ve ilçe belediyelerini kaybetmeleriyle ilgili özeleştiri yaptıklarını vurgulayan Taş, “Milletimizin neden böyle bir tercih yaptığını araştırarak raporlarımızı genel merkeze ilettik. İlk kez yerelde ittifak yapıldı. HDP’nin, Millet İttifakı’nı desteklemesi kaybetmemizin nedenlerinden biridir. Ekonomi ve tarım da kaybetmemizin nedenleri arasındadır. Komisyoncular kapatılacak, ekonomi battı diye iftiralarla partimizi karaladılar. Birtakım tarikatların da desteği oldu” şeklinde konuştu.

ONURSUZCA BİR DAVRANIŞ

Döşemealtı Belediyesi’nde, AK Partili bir meclis üyesinin CHP’ye geçmesini de değerlendiren Taş, “Bir meclis üyemiz onursuzca ve haysiyetsizce CHP’ye geçti. Ona ne verildiğini araştırıyoruz, birkaç şey yakaladık. Biz meclis üyelerini, parti değiştirmeme koşuluyla aday gösterdik. Bu nedenle kendisine kızıyoruz. Tarih söz verip de geçenleri affetmez. Meclis üye sayısı şu anda eşit. Başkanın verdiği oyla çoğunluk sağlanabiliyor” ifadelerini kullandı.

TRAMVAYI BİZ TEST ETTİK

Varsak-Otogar tramvay hattı için 900 mlyon lira Dünya Bankası kredisi çıkarttıklarını ifade eden İbrahim Ethem Taş, “Kredi belediyenin kasasında. En son belediye kasasında 160 milyon lira vardı. Biz o parayı tramvayın kullanımı için bıraktık. İnsanların test amacıyla tramvaylarda kullanıldığını kabul etmiyorum. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ilk test sürüşünü yaptı. Cumhurbaşkanı da test yaptı. Önce kendimiz test ettik. Bir şey olacaksa bize olsun dedik. Problem yoktu. 160 milyonluk para ile teslim ettik" ifadelerini kullandı.


BOĞAÇAYI’NIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Boğaçayı ve Konyaaltı Sahil projeleriyle herkesin takdirini kazandıklarını belirten Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konyaaltı Sahil Projesi, çevreci ve ödül alan projedir. Biz burayı yaparken insan zinciri oluşturup yaptırmak istemediler. Geçen sene yaptığımızda milletimiz memnundu. Geçen sene yaşanmayan problemler bu sene ortaya çıktı. Boğaçayı yosunlaşmaya başlamış, Muhittin Böcek buraların temizliğini yaptırsın, başka şeye gerek yok. Buraların takipçisi olacağız. Bizim girişimimizle ile birazını temizlediler".

TEŞKİLATTA BÖLÜNME YOK

AK Parti teşkilatında bölünme olmadığını söyleyen Taş, “Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel ve vekillerle uyumlu çalışıyoruz. Menderes Türel ile haftada en az dört gün görüşüyoruz. Kimsenin ayrı bir grubu söz konusu değil. Bu yönetim, Antalya’yı kucaklayan 50 kişilik bir yönetimdir. Birinci önceliğimiz milletimizdir” dedi.
 

SİYASİ AHLAKA SIĞMAZ

31 Mart seçimlerinden önce ortaya çıkan ve Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’e ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili görüş belirten İbrahim Ethem Taş, şu ifadeleri kullandı: ”Bunu ben saldırı olarak niteliyorum. Bana ya da muhataplarına sorulsa yanıtını alırlardı. Ses kaydını alan kişi yani Niyazi Ateş, yönetimimizdeki Ayhan Beyin yeğenidir. Büyükşehirde işe alınmasında referans Ayhan bey değildir, farklı bir referansı vardı. Ayhan Bey'in ses kaydı ile hiç alakası yok. Ses kaydını, Niyazi Ateş, Muhittin beyin oğluna teslim etti. Oğlu da Cemil Böcek'e verdi. Ses kaydı CHP üzerinden servis ettirildi. Ses kaydını yurtdışında FETÖ bağlantılı bir sosyal medya hesabı paylaştı. Müthiş bir kumpastı. Kumpasla gelen nasıl gider bilmiyorum. Biz hiç kimsenin eşi ve çocukları üzerinden siyaset yapmayız. Başkanın eşinin ses kaydının alınıp montajlanarak yayılması siyasi ahlaka sığmaz. Biz yapmadık ve yapmayacağız. Kimsenin ailesi üzerinden siyaset yapmayacağım."
 

BÖCEK’İ TEBRİK ETTİM
Antalya'daki kamu kurum müdürlerinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Böcek'i makamında ziyaret etmesini değerlendiren Taş, "İl müdürlerinin ziyareti nezaket amacıylaydı. Kurum müdürleri milletimize hizmet ediyor. Hayırlı olsuna gitmeseydiler AK Parti bürokratları yenilmeyi kabul etmediler önyargısı ortaya çıkacaktı. Gitmeleri normal. Seçimden 1 gün sonra karşılaştık ve selamlaştık. Böcek'i daha sonra havalimanında VIP salonunda gördüm. Adil bir şekilde Antalya'yı yönetmesini istedim, kendisini tebrik ettim" dedi.

 

KIRCAMİ’NİN ÇÖZÜMÜ CHP’DE

Kırcami'de Toprak Koruma Kurulu'nun planları iptal ettirdiğine yönelik duyumlar aldıklarını dile getiren Taş, "Kırcami milletimizin takip ettiği ve bizim verdiğimiz bir söz vardı. Tapuları dağıttık. Toprak Koruma Kurulu'nun kararı seçimlerden önce iptal ettiğine yönelik duyum aldık ama bu kararı duyuran olmadı. Büyükşehir'i kazansaydık hukukçularımız, yöneticilerimizle bunun sonuna kadar takipçisi olurdu. Şu anda yetki Büyükşehir ve Muratpaşa'da. Bu sorunu onların çözmesi gerekiyor. Aynı iradeyi Böcek ve Uysal'dan bekliyorum. Milletimiz çözümü CHP'den yana gördü. O tapuları dağıtsınlar ve şerhi kaldırsınlar. Güçleri varsa kararı tersine çevirsinler" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 04.07.2019 18:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.