SEVİYEYİ DÜŞÜRDÜ

BBP’den aday olup yeniden yönetime talip olan Başkan İsa Yıldırım, son günlerde girdiği 2 mektup polemiği ile “siyasette seviye” konusunda ibretlik bir tablo sergiledi.

14 Ocak 2014 Salı 13:24
SEVİYEYİ DÜŞÜRDÜ
“Bunlar senin son çırpınışların”
MHP Belediye Başkan Adayı Ramazan Özen ile girdiği mektup tartışmasında, bazı eski yöneticileri “Belediyeyi hortumlayıp pavyonda gününü gün etmekle” suçlayan Yıldırım, Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Koyun’un internette dolaşan iddiaları üzerine de, belediye personelini toplayıp, sanki oy ister gibi, “Bana sahip çıkın. Benim gibi Başkanı bir daha bulamazsınız” diye seslendi. Toplantıda Yıldırım’ı şaşkınlıkla dinleyen personelden “İsa Başkan’ın son çırpınışları. Acınacak bir durum” yorumları geldi.

TÜRKİYE’nin kilitlendiği 30 Mart yerel seçimleri, Aksu’daki siyasi ortamın giderek daha gerilimli bir atmosfere dönüşmesine neden oluyor. Bunun son örneklerinden biri de, Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın siyasi rakipleri ile girdiği mektup polemikleri oldu. Yıldırım, MHP’nin Belediye Başkan Adayı Eczacı Ramazan Özen’le başlattığı tartışmada, bazı eski yerel yöneticileri ‘Barcı’ ve ‘Pavyoncu’ olarak nitelendirdi, ‘Dansözlere şampanya patlatmakla’ suçladı. Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Koyun’la yaptığı tartışma ise belediye personelini toplayıp açıkça oy istemeye kadar vardı. Yıldırım, “Bana sahip çıkın, benim gibi bir Başkan’ı bir daha bulamazsınız” dediği bu toplantıda, personelin şaşkın bakışları ile karşılaştı. Bazı personelden, “Bunlar İsa Başkan’ın son çırpınışları. Belediyede böyle bir toplantı yapıp oy istemesi acınacak bir durum” yorumlarının geldiği öğrenildi.

“Kardeşim Ramazan çok haklısın”
MHP’nin Belediye Başkan Adayı Eczacı Ramazan Özen’in Aksu’da 13 bin noktaya ulaştırdığı mektubun bir örneğinin de, postacı tarafından İsa Yıldırım’ın evine götürülmesi “bardağı taşıran son damla” oldu. Özen’in, Aksu’nun şimdiye kadar hizmetten nasibini alamadığı iddialarına sinirlenen Yıldırım, Belediye Basın Bürosu aracılığı ile ‘Açık Mektup’ yayınladı. İsa Yıldırım mektubuna, “Sevgili Kardeşim Ramazan, göndermiş olduğun mektubu aldım. Aksu’nun yıllarca hizmetten yoksun olduğundan, hak ettiği hizmeti alamadığından bahsetmişsin” diye başladı.

Aksulular hangi camide mendil açtı?
Ramazan Özen’e “Beceriksiz iş bilmez insanların seçildiğini yazıyorsun. Sonuna kadar haklısın” diye yanıt veren Yıldırım, daha sonra şu iddiaları ortaya attı: “Belediyeye ait parseller satılmış, hastane yerleri satılmış, belediye kaynakları hortumlanmış, seçilmiş insanlar gazinolarda, barlarda gününü gün ederken, çocuklarımız kötü ve eski okullarda 50-60 kişilik mevcutlarla iyi eğitim alamayarak geleceğini kaybetmiş. Cami cemaati halı alalım, klima alalım diye mendil açıp her cuma kuruş kuruş para toplarken, halkın seçtiği idareciler pavyonda belediyenin paralarını havalara savurmuş, milletin parası dansözlere şampanya olmuş patlamış. Ne söyleyeyim haklısın kardeşim.”

Ramazan Özen’e ‘Darağacı’ uyarısı!
Ramazan Özen’in 2004-2009 seçimlerinde hangi partiye oy verdiğini, hangi başkan adayını desteklediğini, şimdi ise ilk beş sırada yer alacak meclis üyesi adaylarını açıklamasını isteyen İsa Yıldırım, MHP’yi kastederek, “Cebini düşünen, çıkarcı, asalak tipler senin partinde de mevcut. Uğrarsan sana bunları anlatırım. Hem o tiplere karşı da dikkatli olmuş olursun. Kıyamam sana. O çakallar sana da musallat olup üzmesinler seni de” gibi çok tartışılacak sözleri kaleme aldı. Yıldırım, “Şunu da unutma kardeşim, önemsemediğin, küçük gördüğün tavizler adamı darağacına götürür” gibi, anlaşılması zor bir yorumda bulundu.

HALİNE ACIDIK!

Ak Parti Aksu Belediye Başkanı aday adayı Zekin Koyun’un Başkan İsa Yıldırım’a, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı eleştiriler, Yıldırım’ın bugünlerde sinir sisteminin oldukça zayıfladığını ve aniden parladığını gözler önüne serdi. Belediyede bütün personeli karşısında ayağa dikip nutuk çeken İsa Yıldırım, konuşmasında yer yer duygusallaşarak, elemanlarından oy bile istedi. Belediye Basın Bürosu’nun yaptığı yazılı açıklamada, Başkan Yıldırım’ın personeline “sitem ettiği” vurgulandı, ancak neden sitem ettiği konusuna açıklık getirilmedi. Ancak, sonraki satırlar, bu sitemin altında yatan imaları gözler önüne serdi.

“Ak Parti kıyım yapacak” korkutması
Yıldırım’ın, “Bana sahip çıkın. Benim gibi bir belediye başkanı bir daha bulamazsınız” sözlerinin yer aldığı açıklama, Zeki Koyun’a yönelik eleştirilerle devam etti. Öte yandan, belediyedeki toplantıda Başkan’ı ayakta dinlemek zorunda kalan personelden bazılarının, “En ufak bir eleştiride bizi karşısına dikip nutuk atmaya başladıysa, bunlar İsa Başkan’ın son çırpınışlarıdır. Haline acıdık” şeklinde yorumlar yaptıkları öğrenildi. Basın Bürosu’nun açıklamasında ayrıca, “Ak Parti’nin seçimi kazanacak olursa, personel maaşlarını ödemekte sıkıntı yaşayacağı, personel kıyımı yapılacağı” iddiasının ortada dolaştığı öne sürüldü. Bu durum, diğer siyasi partilerde “Personel üzerinde korkutma politikası uygulanıyor. ‘Bize oy verin, aksi halde gelecek olanlar sizi işten atar’ denilerek insanlar sindiriliyor” şeklinde yorumlandı.
 

Son Güncelleme: 14.01.2014 13:27
Anahtar Kelimeler:
Aksuİsa YıldırımBBP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.